90-jarige waterrat Diny is nog wekelijks in het zwembad te vinden

Human interest Reageer 2 min. leestijd

Vorige week woensdag 5 juni vierde Diny Kerkhoffs haar 90e verjaardag. Reden voor haar zwemvrienden en Zwembad De IJzeren Man om haar maandagochtend te verrassen. Nog wekelijks ligt ze daar, samen met andere senioren, in het bad voor het trimzwemmen.

Overdonderd

Diny wist niet wat haar maandagochtend overkwam: “Dit had ik nooit verwacht. Ik ben echt overdonderd.” Bij binnenkomst in het zwembad werd ze door haar mede-zwemmers gefeliciteerd. Ondertussen werden aan de rand van het bad slingers opgehangen en werd er een rij tafels gereed gemaakt om na het trimzwemmen nog een klein verjaardagsfeestje te vieren.

Ouderdomsstijfheid

Al vanaf 1992 bezoekt Diny De IJzeren Man in Weert. De eerste jaren om zwemlessen te volgen, later bij het trimzwemmen om de conditie op peil te houden. Nog wekelijks ondervindt ze de positieve gevolgen van dit drie kwartiertjes trimzwemmen. “Het is goed voor je rikketik, voor je ledematen; je voelt je na het zwemmen echt weer even goed. Het stijve, de ouderdomsstijfheid, is dan weg.”

Nog actief

Diny is sowieso niet iemand die lang stil kan zitten. Twee keer per week gaat ze bridgen en ook werkt ze op haar 90e nog geregeld in de tuin. Ze rijdt ook nog zelf auto: “Niet op de snelweg, hoor. Maar kleine afstanden rijd ik nog wel. Anders kan ik ook niet hier komen (bij de IJzeren Man, red.).”

Cadeautjes

Uit handen van Errol van Kempen, de directeur van Zwembad De IJzeren Man, kreeg Diny na het zwemmen een bos bloemen en een meer-bezoekenkaart waarmee ze ook buiten het trimzwemmen de IJzeren Man kan bezoeken. Van haar medezwemmers kreeg de 90-jarige chocolade, vlaai en koffie aangeboden.

In deze video vertelt Diny wat ze vond van het verrassingsfeestje en wat ze iedere maandag, na het trimzwemmen, doet als ze thuiskomt: https://youtu.be/U4K24dXtjNM

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie