Brandweerkazerne en buitenlocaties in Weert toneel voor Limburg Festival

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd
Archieffoto Limburg Festival door Johan Horst

Van woensdag 7 tot en met zondag 11 augustus barst de 42ste editie van het Limburg Festival los op zo’n 35 veelal verrassende locaties in Midden-Limburg. Met heel veel (muziek)theater, dans, puppetry en voorstellingen die níet in een hokje passen. Maar wél buitengewoon theater en onvergetelijke verhalen bieden

Zoals PerronGeluk, een muzikale theatervoorstelling die speelt ín de trein die dagelijks tussen Roermond en Venlo pendelt. Het Limburg Festival heeft met PerronGeluk een primeur in Nederland: de dagelijkse trein als theater. Stap in op station Roermond en ga mee op avontuur. PerronGeluk is een voorstelling van het Limburgse Stichting Laudio. 

Opening

Bijzonder trots is de organisatie op de indrukwekkende openingsvoorstelling van de 42ste festivaleditie: Gendermonologen van Raymi Sambo Maakt die in Park Domicilia in Ohé en Laak plaatsvindt op woensdagavond 7 augustus. Raymi Sambo presenteert met Gendermonologen opnieuw een actuele vertelling. Zoals het gezelschap vorig jaar diepe indruk maakte met hun schurende ‘Ik zeg toch sorry’, zo zal ook Gendermonologen de tongen los maken. 

Weert

PerronGeluk en Gendermonologen zijn slechts twee van de in totaal tien theatervoorstellingen die op het ‘hoofdpodium’ staan. Dit hoofdpodium, beter bekend als Theater Op Locatie, biedt ook aanstormend Limburgs talent van regisseur en theatermaker Quensley Coster die met zijn eerste avondvullende voorstelling Stille Helden vertelt over het slavernijverleden van zijn familie. De voorstelling wordt gespeeld door Nieuwe Helden Next Level uit Roermond en speelt op een buitenlocatie in Weert.

Ook een primeur voor het festival, is de voorstelling Piéton ín de brandweerkazerne van Weert. De Vlaamse theatermaker Kenneth Berth staat stil bij zijn ervaring als slachtoffer van een verkeersongeval en hij nodigt de dader uit om met hem in gesprek te gaan tijdens de voorstelling. Piéton is een coproductie van het Limburg Festival.  

Swartbroek en Nederweert

Ook zeer actueel zijn de voorstellingen ‘Elk bos is een opstand’ van huisgezelschap Afslag Eindhoven en ‘Iets met Boeren’ van Bureau Pees. Afslag Eindhoven verrast elk jaar weer met geëngageerde verhalen – deze keer gaat het over een activist die zich in een boom verschanst heeft in de voormalige kloostertuin van Sint Elisabeth in Haelen. Iets met Boeren vertelt het indringende verhaal over de transformatie van het platteland die gespeeld wordt op de boerderij van de familie Kemper in Swartbroek. 

Nieuw dit jaar is de extra familievoorstelling van de succesvolle schrijver Jacques Vriens die op donderdag 8 augustus in Nederweert zijn zelfgeschreven Grootmoeders Grote Oren vertelt en speelt.

Meer informatie over het Limburg Festival is te vinden op www.limburgfestival.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie