Fietstocht ‘Rondje Weert’ met stadsgids

Uitgaan Reageer 1 min. leestijd
Foto via Stadsgidsen Weert

Stadsgidsen Weert organiseren op zondag 9 juni een open fietstocht, ‘Rondje Weert’ genaamd. Tijdens deze fietstocht nemen ze deelnemers mee op pad door de verrassend groene omgeving van Weert.

De start vindt om 14.00 uur plaats bij de kasteelpoort van de Nijenborgh op de Biest. Vervolgens wordt er via Laar gefietst door gevarieerde landschappen, langs kerken en kapellen, langs oude dorpskernen, schansen en over de Boshoverheide met zijn de unieke grafheuvels.

Er zijn tal van stops waarbij de gids vertelt over hoe het daar vroeger was en waarom het is veranderd. Dat varieert van de teloorgang van het klassieke kleinschalige boerenlandschap tot het wonderbaarlijke verhaal over de heilige Oda in de schanskapel op Boshoven. Halverwege is er bij de Van Hornehoeve een (koffie)pauze. De fietstocht (met gebruik van headsets) eindigt bij het rijksmonument De Lichtenberg.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 9 juni 2024
  • Aanvang: 14.00 uur
  • Kosten: € 3,- per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis)
  • Duur: circa 3 uur (27 kilometer)
  • Aanmelden: uiterlijk donderdag 6 juni onder vermelding van ‘Rondje Weert’ en het aantal deelnemende personen via [email protected]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie