Jeugdatleten AV Weert succesvol tijdens Nederlands Kampioenschap

Sport Reageer 3 min. leestijd
Ingestuurde foto

Afgelopen weekend vond in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Atletiek voor de jeugd plaats. Drie atleten van AV weert hadden zich aangemeld om de strijd aan te gaan met de Nederlandse top: Ali Selman kwam uit op de 100m en 200m, Ranomi Rijntjes op het kogelslingeren en Quinty Keijsers op het polsstokhoogspringen.

Ali Selman

Ali liep vrijdag een goede serie en de halve finale in een persoonlijke recordtijd van 10.11s. Dit leverde hem een finaleplaats op. In de finale wist hij zijn persoonlijke record nog aan te scherpen tot een tijd van 10.10s, wat hem een achtste plaats opleverde. 

Zondag liep Ali de 200m en ook hier wist hij door te dringen tot de halve finale, waar hij een persoonlijke recordtijd noteerde van 22.77s.

Ranomi Rijntjes

Ranomi deed als 13-jarige mee aan het kogelslingeren voor de U18 dames. Ze verbeterde haar persoonlijke record van 46.31m naar 52.45m en behaalde daarmee een tweede plaats. 

Deze mooie prestatie belooft wel wat voor de toekomst van Ranomi.

Quinty Keijsers

Quinty startte zondag op het onderdeel polsstokhoogspringen in de leeftijdscategorie U18. Na het behalen van de indoor titel afgelopen winter en een eerste plaats op de ranglijst was ze de gedoodverfde winnares om met de titel naar huis te gaan. 

Helaas werkte het weer niet mee aan het springen van een goede wedstrijd en moest de wedstrijd een aantal keren worden stilgelegd vanwege regen en onweersbuien. Ondanks deze verstoringen wist Quinty toch een goede wedstrijd te springen. Op een hoogte van 3.55m bleef ze als laatste over en was ze zeker van de titel. 

Hierna ging de lat naar een hoogte van 3.70m die ze in de eerste poging haalde, net zoals de voorafgaande sprongen. Daarna liet Quinty de lat op 3.85m leggen – de limiethoogte voor de Europese jeugdkampioenschappen die deze zomer in Slowakije worden gehouden. 

Door het ontbreken van de juiste polsstok was deze hoogte echter net niet haalbaar. Over twee weken is het NK voor senioren in Hengelo, waar Quinty weer een poging kan wagen om de limiet te halen. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie