Wethouder Steinbach geraakt door motie van treurnis

Politiek 1 reactie 2 min. leestijd
Foto: screenshot raadsvergadering 18 juni 24

Tijdens de derde dag van de raadsvergadering in Weert hebben CDA Weert en DUS Weert een zogeheten ‘motie van treurnis’ ingediend tegen wethouder Steinbach. Deze motie, die slechts in uitzonderlijke gevallen wordt ingediend, richtte zich tegen haar handelen in de kwestie rondom de multifunctionele accommodatie (MFA) Weert-Zuid.

Volgens de indienende partijen, CDA Weert en DUS Weert, heeft wethouder Steinbach zonder goede redenen onvoldoende rekening gehouden met de kritiek en wensen van de gemeenteraad, het hoogste bestuursorgaan van de gemeente. Haar handelen zou de voortgang van het belangrijke en al lang lopende project MFA Weert-Zuid hebben geschaad en zou niet bijdragen aan het vergroten van het vertrouwen van de inwoners in de politiek.

Leermoment

De motie werd ingediend om de treurnis van CDA Weert en DUS Weert uit te spreken over de houding van wethouder Steinbach ten opzichte van de raad en haar aanpak van het MFA Moesel project. Het was bedoeld als een stevig signaal en als een leermoment voor de wethouder.

Geraakt

De ingediende motie raakte wethouder Steinbach zichtbaar. Na een schorsing reageerde ze geëmotioneerd: “U mag weten, de door u indiende motie raakt mij. Ik dank u voor deze oproep en het leermoment … en ik neem deze ter harte en zal er prudent mee omgaan.”

Vertrouwen

De reactie van wethouder Steinbach werd door de meerderheid van de gemeenteraad als voldoende beschouwd. Desondanks werd de motie in stemming gebracht, maar deze haalde geen meerderheid. Raadsbreed werd benadrukt dat er nog steeds vertrouwen is in de wethouder en dat de raad graag met haar blijft samenwerken.

Lees de motie (PDF): https://wdg.li/ias5hog

Update: link motie aangepast

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie