Kans op lokale wateroverlast door buien

Informatie Reageer 2 min. leestijd

Peiling – Vanmiddag en vanavond, op dinsdag 18 juni, wordt er in de hele provincie veel neerslag verwacht, variërend van 30 tot 50 mm. Momenteel is het lastig te voorspellen waar de regen precies zal vallen en hoe lang en intens deze zal zijn. Er is kans op plaatselijke wateroverlast.

Water zo snel mogelijk afvoeren

“We bevinden ons al geruime tijd in een periode van veel regenval. Daardoor is de grond verzadigd en kan het minder water opnemen. Desondanks proberen we het water zo snel mogelijk af te voeren naar de grote rivieren. Dit doen we onder andere door onze stuwen laag te zetten, te maaien langs de beken en regenwaterbuffers klaar te maken om zoveel mogelijk water op te vangen én geleidelijk af te voeren”, zo is te lezen op de website van Waterschap Limburg.

De verwachting is dat de beken en rivieren in Limburg zullen stijgen, maar dat dit niet tot problemen zal leiden. Via de Centrale Regiekamer monitort het waterschap voortdurend de waterstanden, waterafvoer en de verwachte neerslag. Indien nodig worden er extra maatregelen genomen om wateroverlast te beperken.

Wat doe je bij plotselinge wateroverlast?

Op de website www.wachtnietopwater.nl staan tips die helpen om mogelijke wateroverlast te beperken. Meer informatie over wie je wanneer moet bellen bij wateroverlast vind je op www.brandweer.nl/onderwerpen/storm-en-wateroverlast/. Je kunt wateroverlast bij de Meldkamer Water melden door te bellen naar 0800-0341.

Peiling

Overal hoor je mensen klagen over het regenachtige weer. Maar hoe sta jij erin?

Ben jij de regenval een beetje käök?


Bekijk je dit bericht via de app en wil je stemmen op de peiling? Klik dan hier.

Ooh… en käök = beu.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie