Zomeravond Orgelconcert in Sint-Lambertuskerk Nederweert

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Orgelkring Nederweert

Nederweert – Op vrijdagavond 21 juni om 20.00 uur zullen de Duitse organiste Ute Gremmel-Geuchen uit Kempen en haar collega Heinz-Peter Kortmann uit Krefeld samen, in een zogenaamde quatre mains-uitvoering, het Clerinx-orgel bespelen in de Sint-Lambertuskerk in Nederweert.

“Het belooft een mooi en spectaculair concert te worden”, aldus de Orgelkring Nederweert. “Quatre-mains uitvoeringen op orgel komen niet veel voor en het is bijzonder dat we daar in Nederweert getuige van mogen zijn.”

Het programma van deze avond omvat werken van Gustav Merkel, W.A. Mozart, Edvar Grieg, Euwe de Jong en Felix Mendelssohn Bartholdy.

“De fantastische klankkleur van ons orgel, de uitstekende akoestiek van onze kerk samen met het door de musici uitgekozen programma staan garant voor een uniek concert. Beide organisten zullen, zoals bij ons gebruikelijk, op een groot beeldscherm aan het werk te zien zijn.”

Nieuw orgelseizoen

Dit concert, georganiseerd door de Orgelkring Nederweert, is de start van het nieuwe orgelseizoen 2024 in Nederweert en maakt deel uit van het Limburgs Orgelfestival 2024. Verdere concerten dit jaar zullen nog plaatsvinden op vrijdagavond 26 juli met de organist Pieter Dirksen uit Culemborg en op vrijdagavond 27 december samen met zangvereniging Bel Canto, de Luxemburgse Sopraan Valérie Stammet en de organiste van de O.L. Vrouwebasiliek Maastricht Poppeia Berden.

Na afloop van de concerten bestaat voor iedereen de mogelijkheid voor een gezellige nazit ‘Bi-j Siem’, waarbij ook de musici zullen aanschuiven.

De toegang tot de concerten is gratis; je kunt je waardering na afloop van het concert laten blijken door middel van een vrije gift als bijdrage in de kosten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie