Op zoek naar stadsflora en -fauna tijdens stadssafari

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Warm Wonen in Weert

Naast de ‘Praatjes’ op donderdagavond organiseert Warm Wonen in Weert ook gratis wandelingen. Al wandelend wordt er gekeken naar de stad, haar inwoners en de flora en fauna. Daarbij komen de uitdagingen in de stad door het veranderende klimaat en de energietransitie aan bod. 

De wandeling

Tijdens de Warm Wonen Wandeling op donderdagavond 20 juni ga je onder leiding van de Weerter stadsecoloog Benjamin van Leeuwen op zoek naar de stadsflora en -fauna. Er zijn in de stad veel soorten te vinden, die hier terecht zijn gekomen door verspreiding vanuit tuinen of door handel. Ook zijn er soorten, die in de natuur van Weert voorkomen en in de bermen stand kunnen houden. Je maakt kennis met de verschillende soorten en waarom biodiversiteit in de bermen belangrijk is.

Biodiversiteit

Biodiversiteit in de stad is vaak maar beperkt tot soorten die zich aangepast hebben aan de uitdagende omstandigheden. De bermen van de stad worden door soorten gebruikt als migratieroute, om voedsel uit te halen en om in te schuilen. De bermen hebben daarin een hele belangrijk rol: ze helpen ons stedelijk ecosysteem gezond te houden. 

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 20 juni 2024
  • Startlocatie: Warm Wonen Winkel, Meikoel 3 in Weert
  • Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
  • Aanmelden: www.warmwoneninweert.nl

Deelnemers worden uitgenodigd een bijdrage te leveren aan het onderzoeksproject ‘Heel Weert Observeert’. Na de theorie volgt een wandeling van ongeveer drie kwartier. In geval van slecht weer is de volledige avond binnen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie