Leerlingen TaleNT2 bij De Kameleon uitgezwaaid

Algemeen Reageer 1 min. leestijd

In augustus 2020 is vanuit de stichtingen Meerderweert en Eduquaat een nieuw initiatief van start gegaan, genaamd TaleNT2. De TaleNT2 Nieuwkomersvoorziening werd gehuisvest op Basisschool De Kameleon in de wijk Fatima. Later is er een TaleNT2-dependance geopend op de voormalige Van Hornekazerne voor de Oekraïense kinderen.

Door middel van een rijk en voltijds Nederlands taalaanbod op TaleNT2 kunnen de kinderen van nieuwkomers, statushouders en expats binnen maximaal twee jaar doorstromen naar een reguliere basisschool of richting voortgezet onderwijs in Weert of Nederweert.

Vandaag nam TaleNT2 afscheid van Basisschool De Kameleon. De Nieuwkomersvoorziening zal verhuizen naar OBS Molenakker, waar er meer ruimte is voor deze kinderen. Vanaf 1 augustus 2024 komen ook de Oekraïense kinderen naar OBS Molenakker.

Basisschool De Kameleon bedankt alle kinderen en de leerkrachten van TaleNT2 voor de mooie en prettige samenwerking. Ze wensen TaleNT2 veel plezier en geluk op OBS Molenakker. Vandaag werd voor de leerlingen de rode loper uitgelegd waarna ze werden uitgezwaaid en veel succes werden toegewenst voor de toekomst.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie