Ontsnapte damherten gaan op stap en springen kanaal in

112 Reageer 2 min. leestijd

De brandweer en politie hadden afgelopen nacht hun handen vol aan twee ontsnapte damherten. Het duo was ergens in Weert ontsnapt en vervolgens richting het centrum van Weert getrokken.

Oelemarkt

Aanvankelijk was het de politie die in actie kwam om de twee herten te vangen. Aangezien het vluchtdieren zijn, lieten ze zich niet zomaar door de politie pakken. Na een uitstapje naar de Oelemarkt, bezochten de twee damherten de stadsbrug en sprongen vervolgens het water in. Intussen was een dierenarts gewaarschuwd.

Te water

Nadat de herten te water waren geraakt, werd omstreeks 4.20 uur de brandweer opgeroepen. De brandweer arriveerde met een tankautospuit voor de benodigde materialen en een boot. De ervaren brandweerlieden wisten de twee herten snel uit het water te halen met behulp van de boot en een vangstok.

Ondanks hun wandel- en zwemtocht bleken de herten nog veel kracht te hebben. Extra handen van de politie en brandweer waren dus erg welkom bij deze reddingsoperatie. Nadat er een deken over hun koppen was gelegd, kalmeerden de herten.

Dierenarts

Intussen arriveerde ook de dierenarts. De herten werden verdoofd en vervolgens overgedragen aan de geschrokken eigenaar, zodat ze weer naar hun verblijfplaats konden worden gebracht.

Bekijk een video: https://youtu.be/Aj0R49japEg

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie