Het Blauwe Meertje kleurt oranje

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd

Bij het Blauwe Meertje waren zaterdagmiddag de voorbereidingen voor het EK voetbal in volle gang. De bar werd geïnstalleerd, de vlaggetjes opgehangen en het grote scherm werd aangesloten en omhoog getakeld. Vanaf vandaag zijn er alle wedstrijden van het Nederlands Elftal, maar ook de matches van de Rode Duivels, live te volgen.

Belgische gasten

Voorlopig zijn alle poulewedstrijden te zien op een groot scherm van zes bij drie meter. Naast die van het Nederlands Elftal zullen ook die van de Belgen live te volgen zijn. Eigenaar van het Blauwe Meertje, Jacco Paap: “We krijgen hier op het terras ook veel Belgische mensen. Dus we hebben besloten om ook de Belgische wedstrijden uit te zenden”.

Op leeftijd

Oranje, maar ook zwart-geel-rood; de vlaggetjes wapperen in de wind aan de rand van het Blauwe Meertje in Weert. Paap heeft er zin in en kan niet wachten tot de bal gaat rollen. Op de vraag wie hij denkt dat het verste gaat komen in het toernooi is hij overtuigd: “Ik denk Nederland .. België heeft altijd een heel goed team gehad alleen voor mijn gevoel zijn ze een beetje op leeftijd”.

De eerste wedstrijden

Zondag, om 15:00 uur, is de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal. Polen is dan de tegenstander. Voorafgaand aan de wedstrijd, vanaf 14:00 uur, draait een DJ muziek. Voor de kinderen is er een springkussen. Paap: “Voor ieder wat wils. Dus je kunt met een vriendengroep komen maar ook mensen die denken ik heb geen oppas; laat ik lekker met de kinderen hier heen gaan. De kinderen op het springkussen en papa en mama voetbal kijken”.

Maandag is het de beurt aan de Belgen. Zij spelen tegen Slowakije. Die wedstrijd begint om 18:00 uur, maar de DJ zorgt ervoor dat iedereen vanaf 17:00 uur al in de stemming komt. Meer informatie kun je vinden via: https://wdg.li/l7dvu0c.

In deze video nemen we een kijkje bij het Blauwe Meertje dat zaterdagmiddag Oranje, maar ook Zwart-Geel-Rood, kleurde. Eigenaar Jacco Paap vertelt waar, naast het Blauwe Meertje, nog meer grote schermen in Weert zijn opgesteld om het EK voetbal live te volgen: https://youtu.be/rWvpH6keffU.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie