RICK’s Clarinet Choir blaast onder de Toren in Panningen

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto door Alfons Lenders in opdracht van RICK

Panningen – Op zaterdag 22 juni 2024 blaast RICK’s Clarinet Choir (RCC) zowel hoog (esklarinet) als laag (basklarinet) van, pardon onder, de toren in het kader van Muziek onder de Toren. Van 13.30 tot 15.00 uur kun je genieten van twee optredens op het podium op het Raadhuisplein 6 in Panningen.

Muziek onder de Toren wordt ook in 2024 weer georganiseerd door de werkgroep Cultuur in Hartje Peel en Maas. Elke zaterdagmiddag in het voorjaar en de zomer zijn er muziekoptredens op het Raadhuisplein in Panningen, waarbij op één middag steeds twee verschillende groepen optreden. Bij slecht weer kunnen de optredens worden afgelast.

Het programma

Het programma is heel gevarieerd en geschikt voor alle leeftijden. Zo wordt er onder andere film- en tekenfilmmuziek gespeeld: de Forrest Gump Suite van Alan Silvestri (van de film Forrest Gump) en de Classic Cartoon Symphony, met een vrolijke medley van bekende tekenfilmmelodieën (zoals Looney Tunes, The Simpsons en The Pink Panther). Daarnaast wordt het klassieke Galop Infernal, ook wel bekend als de Can-can (uit Orpheus in de onderwereld) van Jacques Offenbach, gespeeld, evenals een medley van Daft Punk en diverse andere stukken.

RICK’s Clarinet Choir (RCC)

Dit klarinetensemble van RICK Weert staat onder leiding van klarinettiste Lieke Krantzen. Zo’n vijftien klarinettisten bespelen diverse klarinetten uit de klarinetfamilie, waaronder de kleine esklarinet (die hoog klinkt) en de grote basklarinet (die juist laag klinkt). Daarnaast bespeelt een slagwerker het drumstel en diverse percussie-instrumenten voor wat extra schwung.

De RCC-leden komen elke zaterdagochtend om 10.00 uur bij RICK Weert bij elkaar om anderhalf uur enthousiast te repeteren. Ben je benieuwd hoe het is om in zo’n klarinettenkoor te spelen? “Kom dan vooral naar een van de concerten luisteren en/of kom eens vrijblijvend naar een repetitie. Nieuwe leden zijn altijd welkom”, aldus RICK’s Clarinet Choir.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 22 juni 2024
  • Locatie: Raadhuisplein 6 in Panningen
  • Tijd: 13.30 uur tot 15.00 uur
  • Entree: gratis

Meer informatie: www.rickraakt.nl/clarinetchoir

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie