‘Toonkunst’ door Toon Hermans Huis en gemengd koor Creatura

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via: Gemengd Koor Creatura

Samen met het Toon Hermans Huis Weert e.o. organiseert gemengd koor Creatura de theatervoorstelling ‘Toonkunst’ in het Munttheater van Weert op zondagmiddag 6 oktober 2024 om 14.30 uur.

Als je met kanker te maken krijgt, staat de wereld op zijn kop. Niet alleen je eigen wereld, maar ook die van de mensen om je heen. De kunst van het tonen van innerlijke kracht, vitaliteit en positiviteit is de rode draad in deze voorstelling. Toonkunst is een theatervoorstelling met muziek, tekst en beeld.

Het programma

Het programma is een mix van persoonlijke verhalen van gasten van het Toon Hermans Huis, sfeervol repertoire van Creatura en van solisten Renée Klaver en Math Dirks. Er is uiteraard veel aandacht voor Toon Hermans. Ook zijn er beelden van de diverse Mont Ventoux-projecten van het Toon Hermans Huis.

Gemengd koor Creatura Weert staat onder leiding van Math Dirks. De presentatie is in handen van Nicole Geelen. Teun Stienen tekent voor de regie en de programmering. Het Creatura-combo staat onder leiding van Toon Konings.

Voorzitter Gio de Monte over de voorstelling

Gio de Monte, voorzitter Toon Hermans Huis Weert e.o., zegt: “De samenwerking met gemengd koor Creatura is een prachtige manier om aandacht te vragen voor mensen die leven met kanker. Zeker in de vorm van een theatervoorstelling rondom onze naamgever Toon Hermans. En met muziek raak je mensen. Het verbindt, het troost, het maakt blij. Net zoals het Toon Hermans Huis dat doet.”

Praktische informatie

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie