Vernieuwd cursusaanbod RICK

Kunst en Cultuur Reageer 3 min. leestijd
Archieffoto

Cultuurpartner RICK heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan het samenstellen van een veelzijdig cursusaanbod voor het nieuwe culturele seizoen. Vanaf september 2024 kun je kiezen uit ruim 100 workshops en cursussen muziek, beeldend, dans, theater en visuele media. Het aanbod is gericht op kinderen, jongeren en volwassenen. Of je nu beginnend of gevorderd bent, RICK biedt cursussen die geschikt zijn voor elk niveau. In elke fase van je leven kun je jezelf verder ontwikkelen en je talenten ontdekken met een cursus die bij jou past. 

Vernieuwd aanbod fotografiecursussen

In antwoord op een veranderende vraag vanuit cursisten heeft RICK een deel van het cursusaanbod anders ingericht. Zo is het aanbod aan fotografiecursussen volledig vernieuwd. Naast langer lopende cursussen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen, biedt RICK ook een aantal interessante masterclasses van een dag(deel) aan. Denk aan verdiepingen op het gebied van macro-, urbex- en studiofotografie, maar ook miksang (een vorm van mindfulness aan de hand van je camera). De masterclasses worden gegeven door gespecialiseerde vakdocenten. 

Hoogtepunten theater

Op het gebied van theater werkt RICK met partners samen om nieuwe projecten en cursussen aan te kunnen bieden. Samen met Stichting Musical Stella Duce lanceert het kunstencentrum het project ‘Broadway Meets Weert’. Een nieuwe culturele belevenis voor jongeren van 11 t/m 18 jaar in de regio. Onder begeleiding van professionele regisseurs, choreografen en zangcoaches creëer je je eigen musical en betreed je het podium, samen met GTST-acteur Guido Spek.

Voor jongeren met een verstandelijke beperking die graag toneel willen spelen, heeft RICK samen met ‘De gewoonste zaak van Weert’ een theatercursus ontwikkeld: Theater Specials. Zo kunnen de deelnemers zijn wie ze willen zijn of even in een andere huid kruipen. De pilot dit voorjaar is zeer succesvol verlopen. Vanaf september krijgt Theater Specials een vaste plek in het cursusaanbod. 

Speciaal voor kinderen

Voor de ontwikkeling van kinderen is creativiteit heel belangrijk. Lekker tekenen of schilderen, houtbewerken en kleien. Dansen en bewegen op muziek of de fantasie prikkelen met toneelspel. Zingen, een instrument bespelen en samen muziek maken. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar heeft RICK speciale cursussen die de verbeeldingskracht prikkelen. En helemaal fijn om te weten: muzieklessen voor kinderen worden extra gesubsidieerd door de gemeente. Gezinnen met een lager inkomen kunnen gebruikmaken van een aantal financiële regelingen. 

Amateurkunst bij RICK

Bij RICK krijgt je talent de volle ruimte en mag jij jezelf uitdrukken zoals jij dat wilt. Je kunt alles doen of maken. Individueel of in groepsverband. Lekker avonturieren. Bezig zijn. Even loskomen van de realiteit en tot rust komen. Jezelf zijn en je vaardigheden verbeteren. Jij bepaalt zelf wat bij jou past. Het gehele cursusaanbod kun je bekijken via www.rickraakt.nl/cursusaanbod.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie