Workshop met sketches over communiceren met kinderen

“Kinderen leren met vallen en opstaan, ouders ook."

Spotlight Reageer 3 min. leestijd
Foto via Karin Kersten

Kinderen zijn prachtig: zo puur, zo vindingrijk. En soms, als je moe van je werk thuiskomt, zou je ze wel eens achter het behang willen plakken. Denk jij ook wel eens: ‘Hoe doen andere ouders dat?’ Is er bij jou ook wel eens gedoe over opruimen, een klusje doen, schermtijd of een grote mond? Zou je wel wat handvatten kunnen gebruiken? Op donderdag 20 juni geeft Karin van Kersten een workshop over communiceren met kinderen in de Kinderprakijk Weert.

Herkenning

Samen met leendochter Puk laat Karin in herkenbare sketches zien hoe het wel eens misgaat en ook hoe je het als ouder op een andere manier kunt aanpakken. “Op een manier waarbij je in verbinding blijft met je kind. Op een manier waarbij jij een krachtige, liefdevolle leider blijft voor je kind”, aldus Karin.

Denk aan situaties als niet naar bed willen, blijven zeuren om een snoepje, niet willen stoppen met gamen, overmatig telefoongebruik, spullen laten slingeren of een driftbui. Karin staat als professional ook stil bij wanneer je iets toestaat of verbiedt en hoe je dit dan doet. 

“De avond is laagdrempelig en brengt mooie inzichten, spiegels, interactie, herkenning en praktische tips om de volgende dag meteen in de praktijk te brengen.”

Of je nu een dreumes, peuter, kleuter, schoolkind of puber hebt, ouder of verzorger bent of met kinderen werkt – iedereen is welkom om deel te nemen en te leren. Doordat er casussen uit de zaal worden gebruikt, is iedere workshop weer anders. Bovendien kan leendochter Puk (13 jaar) zich dankzij haar acteerachtergrond perfect inleven in kinderen van alle leeftijden. “Hoe jonger je kind, hoe groter de slag die je zult slaan!”

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 20 juni 2024
  • Tijd: 20.00 tot 21.30 uur
  • Locatie: Kinderpraktijk Weert, Boshoverbeek 46 in Weert
  • Kosten: € 10,- per persoon of € 15,- per stel

Voor meer informatie en om je aan te melden voor de workshop ‘Communiceren met Kinderen’ kun je terecht op www.karinkersten.nl/workshop-communiceren-met-kinderen/ of een e-mail sturen naar [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie