Nieuwe speeltuin met kabelbaan op St. Jozefslaan

Kinderen Reageer 1 min. leestijd

Op de St. Jozefslaan in Weert wordt momenteel hard gewerkt aan de aanleg van een nieuwe speeltuin. Dit initiatief is een resultaat van een droomsessie die enkele jaren geleden werd georganiseerd door het Groot Keent Overleg voor de wijk.

Tijdens deze droomsessie spraken bewoners de wens uit om meer ontmoetingsmogelijkheden buiten in het groen te creëren, onder andere aan de Sint Jozefslaan. Naar aanleiding van deze droom zijn basisschoolleerlingen van BS Markeent, ouders, leerkrachten en omwonenden, in samenwerking met de buurtwerker van Punt Welzijn, aan de slag gegaan om een passende speel- en ontmoetingsplek te ontwerpen.

Opening

De belangrijkste wensen waren een kabelbaan, schommels en een picknickbank om samen te kunnen komen. Deze dromen worden nu werkelijkheid. Het prachtige wijkinitiatief zal officieel worden geopend tijdens de Wijkpicknick op 19 juni. De feestelijke opening zal plaatsvinden in aanwezigheid van wethouder Martijn van den Heuvel.

Verbeterde leefomgeving

Het project is een mooi voorbeeld van hoe samenwerking tussen buurtbewoners en organisaties kan leiden tot concrete verbeteringen in de leefomgeving. De nieuwe speeltuin zal niet alleen een plek zijn voor kinderen om te spelen, maar ook een prettige plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en genieten van de buitenlucht.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie