Gemeente Weert zoekt nieuwe eigenaar voor Poort van Limburg

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

De gemeente Weert heeft aangekondigd binnenkort de Poort van Limburg te gaan verkopen. Dit zalencentrum, gebouwd in 2010 en met een oppervlakte van ongeveer 3.366 m², is onderdeel van een complex met kantoren, commerciële ruimte, woningen en een parkeergarage.

Het pand beschikt over een grote zaal op de begane grond met een capaciteit van 1.250 personen, die kan worden opgesplitst in kleinere zalen. Verder omvat het gebouw een kleinere zaal voor 550 personen, vijf multifunctionele ruimtes, twee keukens, een foyer, kleedruimtes, sanitaire voorzieningen en drie ruime bergingen in de kelder. Bij de entree aan het Bassin is er ruimte voor terrassen, die de verbinding vormen tussen verschillende cafés en restaurants. De ondergrondse parkeergarage blijft in eigendom van de gemeente.

Toekomstbestendig

De gemeente Weert zoekt een nieuwe eigenaar en invulling voor de Poort van Limburg, omdat het gebruik als zalencentrum niet tot de kerntaken van de gemeente behoort. De gemeente wil partijen uitdagen om met creatieve en toekomstbestendige ideeën voor het pand te komen. De huidige bestemming van het pand is ‘gemengd’, waardoor een breed scala aan invullingen mogelijk is, zoals horeca, cultuur, ontspanning, maatschappelijke voorzieningen, wonen en dienstverlening, of een combinatie hiervan. Ook andere invullingen die buiten de bestaande bestemming vallen, zijn welkom, zolang ze bijdragen aan de versterking van de binnenstad en passen in de omgeving.

Verkoopprocedure start in augustus 2024

De verkoop van de Poort van Limburg zal via een openbare verkoopprocedure verlopen. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om een toekomstplan en een bieding in te dienen. De verkoopprocedure start eind augustus of begin september 2024, wanneer alle informatie over het pand en de verkoopprocedure beschikbaar zal zijn. Kandidaten krijgen tot eind oktober 2024 de tijd om hun plannen en biedingen in te dienen. De procedure zal verlopen via het openbare platform Tenderned, waar alle details over de verkoop beschikbaar zijn of zullen komen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie