Kinderen gratis toegang tot zomeractiviteiten Museum W

Kinderen Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto

Deze zomer kunnen kinderen en hun ouders op ontdekkingsreis in Museum W met een gratis speurtocht of hun creatieve boost achterlaten tijdens de kinderworkshop ‘Natuurwezens’. Kinderen tot en met 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

Knutselen aan een Natuurwezen

Op de woensdagen 17 juli en 7 en 14 augustus van 11.15 tot circa 12.45 uur zoek je samen met een workshopdocent naar kunstwerken waarin mens en natuur zijn vergroeid tot bijzondere natuurwezens. Door te knippen, scheuren, tekenen, plakken en te bouwen knutsel je daarna een eigen natuurwezen. Het zelfgemaakte kunstwerk mag je meenemen naar huis om tentoon te stellen. Een plekje reserveren kan via [email protected] met vermelding van Natuurwezens.

Meedoen aan deze workshop kost € 2,50 voor materiaalkosten. Kinderen t/m 18 jaar en museumkaarthouders hebben gratis toegang tot Museum W. Geen museumkaart? Begeleidende ouders betalen dan de speciale entreeprijs van € 6,- (normaal € 8,-). 

Gratis familiespeurtochten

Meer zin om op ontdekkingsreis door een museum te gaan? Met de speurtochten Beestenboel (vanaf 6 jaar) en Met open vizier (vanaf 8 jaar) kun je spelenderwijs allerlei dieren of wapenschilden ontdekken in de collectiepresentatie op de eerste en tweede verdieping. Vraag bij de ontvangstbalie naar deze gratis familiespeurtochten.

Museum W

Museum W is te vinden in het voormalige stadhuis van Weert, een opvallend rijksmonument in het hart van de stad. Het cultuurhistorische museum vertelt verhalen over mensen van vroeger en nu. 

In het museum leg je een route af langs belangrijke levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken krijgt. In de collectiepresentatie ontdek je een afwisselende verzameling historische objecten en hedendaagse kunst. Voorwerpen zoals prehistorische urnen, schilderijen, beelden en prachtig zilverwerk vertellen het verhaal.

Museum W ligt aan de Meikoel 2 in Weert en is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor alle informatie op www.museumw.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie