Traumaheli landt in Weert na inzet in Nederweert

112 Reageer 1 min. leestijd

Nederweert/Weert – De traumahelikopter Lifeliner 3 heeft vanmiddag twee keer moeten landen in het Weerterland vanwege een medische noodsituatie in Nederweert.

Rond 15.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een noodsituatie in een woning in Nederweert. Er was een persoon van een trap gevallen. Naast de ambulancedienst kwamen ook de brandweer en politie ter plaatse om hulp te bieden. Het Mobiel Medisch Team (MMT) arriveerde met de traumahelikopter en landde in een nabijgelegen weiland. Vervolgens werd het MMT door de politie naar de woning gebracht om het ambulancepersoneel bij te staan.

Het slachtoffer werd, in het bijzijn van een trauma-arts, per ambulance naar het ziekenhuis in Weert vervoerd. Na de inzet in Nederweert vloog de traumahelikopter naar het SJG in Weert om de trauma-arts op te halen. De helikopter landde op het parkeerdek van het SJG, wat nu tijdelijk mogelijk is vanwege de renovatie van het parkeerdek.

Nadat de trauma-arts was opgehaald steeg de helikopter weer op vanuit Weert om vervolgens door te vliegen naar een volgende melding in Houten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie