Natuurbelevingspad ‘Rondje Haanheuvel’ feestelijk geopend

Uitgaan 1 reactie 2 min. leestijd
Foto via Ecodorp Hof van Weleert

Afgelopen zondag 8 juli werd in Weert met veel enthousiasme het nieuwe natuurbelevingspad Rondje Haanheuvel geopend. Dit project, mogelijk gemaakt door een duurzaamheidsbijdrage van de Rabobank en gerealiseerd door Ecodorp Hof van Weleert in samenwerking met buurtbewoners, biedt een bijzondere gelegenheid om de natuur te beleven. De opening werd verricht door Rudy Nordhausen, die het eerste bordje onthulde, gevolgd door een feestelijke toost met vlierbloesemlimonade.

Rudy benadrukt het belang van natuur, natuurbeleving en biodiversiteit voor ons mensen. “De natuur in gaan werkt preventief voor allerlei kwalen, ziektes én is ook nog eens gratis!” 

En dat klopt. Vele wetenschappelijke studies tonen aan dat wandelen in de natuur en het ervaren van verbinding met de natuur ervoor zorgt dat je je gelukkiger voelt. Daarnaast is het goed voor je algemene conditie en vermindert het het risico op chronische ziektes.

Rondje Haanheuvel

Het Rondje Haanheuvel is meer dan een wandelpad; het is een initiatief gericht op natuurbeleving en het bevorderen van biodiversiteit. De route is voorzien van informatieve bordjes met QR-codes. De bordjes nodigen uit om de natuur met alle zintuigen te beleven en geven aanvullende informatie over de flora en fauna van het gebied. Langs stukken van het pad zijn nestkasten voor vogels en vleermuizen opgehangen. “Ik wist niet dat het hier zo mooi was”, zegt een van de buurtbewoonsters tijdens de wandeling. “Leuk om nog eens te doen met de kinderen.” 

Ecodorp Hof van Weleert wil alle vrijwilligers en buurtbewoners bedanken voor hun harde werk en toewijding. Zonder hun inzet was dit project niet mogelijk geweest. Iedereen is van harte welkom om het natuurbelevingspad te komen verkennen en te genieten van de prachtige natuur die Weert te bieden heeft. Rondje Haanheuvel start op de hoek van de Breijbaan en Spechtebaan. 

Voor meer informatie over het natuurbelevingspad Rondje Haanheuvel kun je contact opnemen via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie