Nederweerts bedrijf lanceert innovatief e-bike merk: biXbi

Spotlight Reageer 3 min. leestijd

Nederweert – Inwoners van Nederweert en omstreken kunnen trots zijn op de introductie van een gloednieuw en innovatief e-bike merk: biXbi. Vanuit het Limburgse Nederweert lanceert biXbi haar eerste modellen, onder de vlag van het ervaren merk Bikkel Bikes, dat eveneens e-bikes produceert. Met de lancering van het herenmodel Rae en het damesmodel Fae, biedt biXbi meteen vanaf het begin fietsen die in hun prijsklasse uitzonderlijk veel te bieden hebben. 

Design gecombineerd met comfort

Het doel van biXbi is helder: een stijlvol urban e-bike merk lanceren dat design met comfort combineert. Een stijlvolle fiets met een aantal nuttige functies, zoals een app (inclusief GPS track & trace), antidiefstalmelding en de meest comfortabele trapondersteuning dankzij een torque sensor. In de hard groeiende markt van e-bikes is biXbi ervan overtuigd zich te onderscheiden en de komende jaren serieus te groeien.

Positieve ontvangst

In juni 2024 zijn de eerste fietsen bij de dealers geleverd. Henk Ruijten, directeur van biXbi, licht toe: ‘’We zijn bijna een jaar bezig geweest met de ontwikkeling en branding van deze fiets en zijn erg trots op het eindresultaat. We merken dat het merk positief ontvangen wordt bij de dealers, maar ook bij de consumenten. Het is niet voor niks dat we de afgelopen maanden al zo’n 40 verkooppunten door heel Nederland hebben kunnen aansluiten, terwijl de fiets feitelijk nog geproduceerd moest worden.’’

Onder andere Rijwielservice Rob Schreurs uit Nederweert geeft het nieuwe merk veel vertrouwen; daar komen inmiddels al volop consumenten langs voor een proefrit.

Zorgeloze rijervaring

Ook Ruud van Lottum, Sales Manager bij biXbi, merkte al vrij snel dat het merk op positieve reacties kon rekenen bij dealers. ‘’Het feit dat het een Nederlands merk is wordt door dealers erg gewaardeerd. Niet alleen omdat dat iets zegt over de kwaliteit, maar ook omdat we een erg hoog serviceniveau bieden. Ons motto is dat we een zorgeloze rijervaring nastreven, want een e-bike moet er voor je zijn. Altijd en overal. Ook als dealer wil je een merk zorgeloos in je winkel kunnen neerzetten. Wij zorgen daarvoor, en zetten de dealer daarin centraal.’’

Trots op Limburgse roots

Het nieuwe merk, onderdeel van het gerenommeerde Bikkel Bikes met meer dan 25 jaar ervaring, is zeer ambitieus. biXbi heeft de ambitie om een toonaangevend merk te worden in de Nederlandse markt en wil de komende jaren flink uitbreiden. ‘’Dit jaar staat in het teken van de introductie, het bouwen aan het merk en het stroomlijnen van alle processen. We zijn trots op onze Limburgse roots. De inwoners hier in de omgeving gaan in ieder geval nog veel van ons horen en zien de komende jaren’’, aldus directeur Ruijten.

Wie nu al graag meer wil weten over het Nederweerter e-bike merk kan terecht op www.bixbicycle.com.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie