Soulex Kampvuursessie in Budel

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Budel – Heb jij je houthakkersblouse al gestreken? Zaterdag 20 juli is het weer tijd voor de jaarlijkse Soulex Kampvuursessie. Dit jaarlijks terugkerende evenement, georganiseerd door Muziekvereniging Soulex, vindt plaats op het terras van het Zuiderpoortcafé te Budel. Hierbij kan het publiek, onder het genot van een lekker drankje, een drietal bands komen beluisteren bij een knapperend kampvuurtje, waarop zelfs marshmallows geroosterd kunnen worden.

Mixed-Up, een muzikaal duo uit Nederweert, brengt op een akoestische wijze een diversiteit aan nummers ten gehore van onder andere The Eagles, Krezip, Adele, Cheryl Crow, Ilse the Lange, Bruno Mars, Amy Mc Donald en Eric Clapton. Het duo bestaat uit zang, begeleid door gitaar, bongo’s en mondharmonica. Zij zullen de kampvuursessie om 20.00 uur openen.

Na een korte pauze zal One Moment Please uit Budel het podium bezetten. One Moment Please is in 2012 begonnen als gelegenheidsband voor een optreden in Chateau Neerkant in Maastricht. Het repertoire bestond voornamelijk uit jazznummers. In de jaren erna werd de band uitgebreid tot een band met drie zangeressen met ieder hun eigen specialiteit. Het repertoire werd toen ook uitgebreid met latin-, funk- en popnummers. Omdat dit toch niet het gewenste resultaat opleverde werd in 2018 besloten alleen nog popsongs te coveren, aangevuld met enkele eigen nummers.

Als afsluiter van de avond zal er een dubbele set gespeeld worden door The Beauty and The Beast van Eindhoven Gypsy Soul City. Het klinkt als een sprookje en dat is het naar eigen zeggen ook. De jazzy vocalen van Miss Kitty Kat en de rauwe grommende stem van de Witte Tijger zorgen voor een niet te categoriseren mix van blues, rock, gypsy en soul. Zowel in scherpte als zwoelheid vullen ze elkaar mooi aan – donker als de nacht en warm als smeulend vuur. Miss Kitty Kat en T. Blanco zijn onderdeel van de Eindhovense band Tigre Blanco en brengen als duo nummers van hun eigen band en covers in een intiem, warm en duister jasje.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 20 juli 2024
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Locatie: Zuiderpoortcafé, Sportlaan 7 in Budel
  • Entree: gratis

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie