WasteShark gedoopt in Blauwe Meertje

Algemeen Reageer 3 min. leestijd
Fotograaf: Nicky Fischer

Op woensdag 3 juli is in het Blauwe Meertje de zogenaamde ‘WasteShark’ voor het eerst in Limburg te water gelaten. Deze innovatieve waterrobot verzamelt plastic en ander afval dat in het water drijft in zijn open bek en vergaart tegelijkertijd data over de kwaliteit van het water. Met deze samenwerking tussen Keyport, Zuyd Hogeschool, Fuenix Ecogy, RanMarine Technology, gemeente Weert en het Blauwe Meertje wordt aandacht gevraagd voor een circulaire economie, waar we volgens de betrokken partijen samen beweging in kunnen krijgen.

Martijn van de Heuvel, gemeente Weert: “Tijdens het event van Perron Circulair, waarbij de innovatieve WasteShark te water werd gelaten in het Blauwe meertje, werd duidelijk hoe belangrijk het is dat ons plastic op de juiste plek terechtkomt en wat er allemaal al mogelijk is om dit plastic vervolgens hoogwaardig te recyclen door Fuenix. Het is inspirerend om te zien hoe initiatieven als Fuenix en WasteShark en ook partners als Keyport en Zuyd Hogeschool werken aan een circulaire toekomst.”

Danielle Twardy, Zuyd Hogeschool: “Vandaag hebben we samen letterlijk met blote voeten in het water gestaan om symbolisch het belang voor deze beweging in de regio op de kaart te zetten, door de WasteShark voor de eerste keer in Limburg te water te laten. Mooi om te zien welke mogelijkheden er met deze technologie en data-analyses zijn. Super dat een student van Zuyd Hogeschool bij Ranmarine stage liep!”

Alex Lockhorst, vierdejaars student European Studies Zuyd Hogeschool, stagiaire Ranmarine: “Gaaf voor studenten om te beseffen dat dit echt gebeurt: robots die helpen het water schoon te maken.”

Ge Moonen, Keyport: “Er is geen toekomst zonder circulaire economie. Keyport ondersteunt bedrijven in het vinden van circulaire oplossingen. We zullen in de toekomst op een circulaire manier de economie moeten bedrijven.”  

Jeroen Heijdeman, Bedrijfsleider Blauwe Meertje: “We zijn er trots op dat we initiatieven als deze kunnen ondersteunen. We doen zelf überhaupt al ons uiterste best om het water zo schoon mogelijk te houden en juichen initiatieven als deze daarom alleen maar toe. Mooi dat onderwijs, bedrijfsleven en overheid dit samen initiëren om zo bewustwording te creëren.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie