Wegbranden spinnenwebben leidt tot grote brandweerinzet

112 1 reactie 1 min. leestijd

De brandweer werd zaterdag iets voor 15.00 uur gealarmeerd vanwege een woningbrand op de Rumoldusstraat in Weert. Een bewoner had met een onkruidbrander spinnenwebben willen wegbranden, maar zag vervolgens rook uit de woning komen.

Er bestond vrees dat de hitte van de onkruidbrander in de spouwmuur voor brand had gezorgd. Naast lichte rookontwikkeling werd er ook een blijvende brandgeur waargenomen.

Speciale eenheid uit Venlo naar Weert

De brandweer zette een ladderwagen in om de woning van boven tot beneden nat te spuiten. Desondanks bleef de brandgeur waarneembaar. Om niets aan het toeval over te laten, werd de specialistische brandbestrijdingseenheid (SBE) ingeschakeld. Deze eenheid kwam met een tankautospuit en materiaalwagen vanuit Venlo naar Weert.

Gaten boren

Na de aankomst van de SBE werden er gaten in de muur geboord, waarna met een speciale camera in de spouwmuur gekeken kon worden. Naast de geboorde gaten werden ook de ventilatiegaten geïnspecteerd. Na een grondige inspectie bleek dat er geen sprake meer was van een brand. Rond 18.00 uur kon de brandweer weer inpakken.

Bekijk een video: https://youtu.be/RD9F2SFlEpM

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie