Weert wil iconisch woongebouw bij de stadsbrug

Algemeen Weert 8 reacties 1 min. leestijd

Een nieuw iconisch woongebouw in Weert: hoe ziet dat eruit? De gemeente Weert zoekt een samenwerkingspartner die een iconisch woongebouw gaat ontwerpen en ontwikkelen op het grasveld bij de stadbrug. 

Noordelijke stadsentree

De ontwikkellocatie is het grasveld bij de stadbrug. Dit is de noordelijke entree naar de Weerter binnenstad. Deze locatie ligt naast de nog te ontwikkelen woonwijk Beekpoort-Noord en nabij bedrijvenpark Centrum Noord. Het woongebouw gaat de interactie met de omgeving aan en moet zorgen voor levendigheid in het openbaar gebied. Daarmee vormt het nieuwe gebouw en zijn omgeving een icoon dat de stadsentree markeert, een koppeling in de wandelroute tussen de binnenstad en het bedrijvenpark maar ook een herkenningspunt op de fietsroute langs het kanaal.

Samenwerkingspartner

Door middel van een uitvraag verzoekt gemeente Weert belangstellenden om een visie op te stellen. Uit alle geïnteresseerde partijen wordt een selectie gemaakt van 4 inschrijvers die in een vervolgstadium hun visie mogen uitwerken tot een schetsontwerp. Een beoordelingscommissie kiest uit deze ontwerpen wie de nieuwe samenwerkingspartner wordt.

Ontwikkelaars en/of architecten kunnen contact opnemen met [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
8 reacties