Het college van B&W van Weert heeft vandaag medegedeeld geen vervolgovereenkomst aan te gaan met de initiatiefnemers van het China Center Hotel op Centrum-Noord. Hiermee ligt de toekomstige invulling van de kavel waar het China Hotel gepland stond nabij de Stadsbrug weer open.

De Weerter VVD-fractie is van mening dat woningbouw gerealiseerd moet worden op die locatie. De liberalen gaan daarom een motie indienen tijdens de aankomende raadsvergadering om het college aan te sporen de mogelijkheden voor woningbouw actief te onderzoeken.

Fractievoorzitter Thomas van Gemert: β€œWij vinden het jammer dat de overeenkomst met China Center Amsterdam BV geen vervolg krijgt. Echter, dit betekent ook dat er kansen liggen voor een alternatieve invulling op deze locatie. Er ligt een grote druk op de woningmarkt in Weert en het lijkt ons daarom goed de mogelijkheid voor woningbouw op die plek te onderzoeken.”

Het college van B&W geeft aan dat zij de raad zullen informeren wanneer nieuwe initiatieven zich aandienen. De Weerter VVD-fractie wil hier niet op wachten en gaat een motie indienen tijdens de raadsvergadering van 6 februari om het college de mogelijkheid van woningbouw op de betreffende locatie te laten onderzoeken.

Van Gemert: β€œDe plek aan de Stadsburg die nu vrijkomt is een unieke locatie in Weert. Wij willen dat het college proactief gaat sturen op de realisatie van woningbouw. Uit het onderzoek moet blijken welke planologische stappen er genomen kunnen worden voor woningbouw en hoe het college deze vervolgstappen voor zich ziet.”

8 REACTIES

 1. Deze plek verdiend wel een hele goede en mooie invulling,denk hier goed over na want dit is voor vele jaren de entree tot onze stad.
  Zorg hier voor een mooi ‘landmark’ hoogbouw is hier op zijn plaats.

 2. Joost, wat zeg je nu. Ga je mond spoelen (haha).
  De VVD en betaalbare woningen!!

  Een woontoren wordt het, met koopwoningen die beginnen bij de goedkoopste vanaf 5 ton,
  met bovenin meerdere penthouses tot +/- 1,5 miljoen (of meer).
  Deze beschrijving lijkt meer op een VVD plan.

 3. Daar ben ik het volledig mee eens. Maak er een mooie blikvanger van! Maar hoog zal hij niet worden want dan komt de Molenstichting in verweer in verband met de molenbiotoop. De wat?? Ja Google maar eens πŸ˜‰

 4. Dan kunnen de plannen van ongeveer 20 jaar geleden weer uit de kast gehaald worden……Er waren toen plannen om 3 rijen appartementen te bouwen….de naam van de apparementen was ook al bekend….Len Carrington Residensie.

 5. Dat is dan toch betaalbaar voor een A-locatie πŸ™‚ πŸ™‚
  Werthaboulevard komen al sociale huurwoningen, zo is er voor iedereen wat.

Comments are closed.