Wieërt Alaaif kan ondanks versoepelingen dit jaar niet doorgaan

Algemeen Uitgaan Vastelaovendj Weert 2 reacties 3 min. leestijd

Ondanks dat er dinsdagavond versoepelingen zijn aangekondigd, kan het evenement Wieërt Alaaif tijdens het carnavalsweekeinde op 26 en 27 februari niet plaatsvinden, dit tot teleurstelling van de organisatie.

Er is volgens de organisatie alles op alles gezet om ook dit jaar weer een mooie editie van Wieërt Alaaif neer te zetten. Zelfs met maatregelen waren er volgens de organisatie voldoende mogelijkheden om het evenement veilig plaats te kunnen laten vinden. Vorige week heeft de gemeente Weert aan de organisatie kenbaar gemaakt geen vergunning te kunnen verlenen voor een buitenevenement tijdens het carnavalsweekeinde.

Er werd door de organisatie gehoopt op een oplossend gesprek voorafgaand aan het besluit. Volgens de organisatie zijn naast hen ook een tiental andere ondernemers uit Weert en verschillende lokale artiesten gedupeerd. Het doet hen pijn omdat de landelijke overheid de coronamaatregelen grotendeels laat vervallen per vrijdag 25 februari aanstaande.

Vanuit de organisatie werd gesteld dat het evenement juist een bijdrage kon leveren om de drukte in de binnenstad te reguleren.

Te kort tijdsbestek

“Een behoorlijke behandeling van de vergunning is niet mogelijk, gezien het korte tijdsbestek van (destijds) 4 weken die we nog hebben om samen met alle ketenpartners de aanvraag op het aspect veiligheid te toetsen en samen tot een doordacht veiligheidsplan te komen”, zo licht een woordvoerder van de Gemeente Weert toe. Daarbij komt nog dat het opstellen van een alternatief plan voor de weekmarkt niet haalbaar is, als ze daarbij alle belangen van de betrokken partijen zorgvuldig willen meenemen en afwegen.

De aanvraag voldoet niet aan de (toen geldende) landelijke coronamaatregelen die zijn gesteld voor evenementen, waarbij geen sprake is van doorstroom van bezoekers. Als voorwaarde wordt gesteld dat de bezoekers op anderhalve meter afstand van elkaar moeten worden geplaatst en dat er gewerkt moet worden met toegangskaarten voor toelating tot het evenement. Beide maatregelen zijn niet geborgd in de aanvraag, aldus de Gemeente Weert.

Er zijn op dit moment geen andere aanvragen voor evenementen tijdens de Vastelaovendj in Weert. Burgemeester Raymond Vlecken in gesprek is met de lokale horecaondernemers om te kijken wat er allemaal wél kan tijdens de Vastelaovendj.

Nieuwe datum

Op 18 en 19 februari 2023 kan er weer een nieuwe editie plaatsvinden op de Nieuwe Markt in Weert. Volg de Facebookpagina van Wieërt Alaaif voor meer informatie over het vervolg en andere activiteiten https://www.facebook.com/wieertalaaif

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties