Dominique Vleeshouwers brengt World of Rhythm naar het Munttheater

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd
Dominique Vleeshouwers | Foto ter illustratie

Dominique Vleeshouwers, de getalenteerde Weertenaar en internationaal geprezen slagwerksolist, komt met een opwindende muzikale show naar het Munttheater in Weert. Getiteld “World of Rhythm”, belooft deze voorstelling op zondag 26 november 2023 het publiek mee te nemen op een onvergetelijke muzikale reis.

De show is een uitnodiging om een duik te nemen in een wereld van opzwepende ritmes en persoonlijke verhalen van over de hele wereld. De hartslag van de zee, de roffels van een verre wind – dit alles zal worden ervaren in een bijzondere muzikale reis, met Dominique Vleeshouwers, ook bekend als DOMNIQ, als gids. Zijn inspiratie komt voort uit zijn vele nomadische muzikale avonturen, en hij nodigt het publiek uit om deel te nemen aan deze betoverende reis.

Het geluid van de Marokkaanse guembri, bespeeld door de getalenteerde Hind Ennaira, zal de zaal vullen en het publiek betoveren met haar instrument en zang. Dit is een eerbetoon aan de Gnaouacultuur, het kloppende hart van de Marokkaanse muziek. Tijdens deze reis zullen ook de poëtische woorden van spoken word artiest Gershwin Bonevacia door de lucht zweven, en zal de warme klank van de marimba te horen zijn. Jawa Manla neemt het publiek mee naar het mystieke Syrië, en lokale slagwerkers uit Weert en de rest van het land zullen de beste ritmes laten horen. World of Rhythm is samengebracht in een grandioze finale door pianist en Componist des Vaderlands, Martin Fondse, waarin de trommels spreken en het geheel gonst en bruist.

Over Dominique Vleeshouwers

Dominique Vleeshouwers (nu woonachtig in Amsterdam), die bekend staat om zijn veelzijdigheid en unieke performance, heeft in het verleden samengewerkt met gerenommeerde orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Tokyo Sinfonietta, en vele anderen. Hij heeft ook indrukwekkende projecten gecreëerd, waaronder “Marching & Breakin'” voor TROMP 2018 en “Visiting Beethoven” voor Het Concertgebouw. Dit seizoen staat hij opnieuw in de schijnwerpers met “World of Rhythm”.

Mis deze opwindende muzikale ervaring niet en laat je meevoeren door de ritmes, verhalen en passie van “World of Rhythm” in het Munttheater in Weert.

Artiesten

  • Dominique Vleeshouwers (DOMNIQ) – Slagwerk & Compositie
  • Hind Ennaira – Guembri & Zang
  • Gershwin Bonevacia – Spoken Word
  • Martin Fondse – Piano & Compositie
  • Jawa Manla – Oud
  • Lokale slagwerkers uit Weert

Meer informatie en kaarten: https://www.munttheater.nl/agenda/domniq.

Bekijk een een video van cultuurmaker Dominique: https://youtu.be/WRhJ0TA2jyA

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie