Einde van Jan Linders tijdperk in Weert

Vandaag was de allerlaatste dag dat de Jan Linders supermarkt in Weert open was. Om 13.00 uur werden de deuren voorgoed gesloten, wat het einde betekende van een tijdperk voor Jan Linders in Weert.

Gedurende vele jaren heeft Jan Linders een belangrijke rol gespeeld in het supermarktlandschap van Weert. Tot aan 2022 waren er nog twee vestigingen van Jan Linders te vinden in Weert, gelegen aan het Molenakkerplein en de Onzelievevrouwestraat. In september 2019 opende Jan Linders trots de deuren van een splinternieuwe supermarkt aan de Onzelievevrouwestraat, voorheen gevestigd aan de Maaspoort. In 2021 werd bekend dat Jumbo de Jan Linders supermarkt in de wijk Molenakker overnam. Vervolgens, in december 2022, werd aangekondigd dat Jan Linders onder de vlag van Albert Heijn verder zou gaan.

Gezien de goede vertegenwoordiging van Albert Heijn in Weert werd er gezocht naar een geschikte overnamekandidaat voor de Jan Linders supermarkt in Weert. In april 2023 werd deze overnamekandidaat gevonden. PLUS toonde interesse in deze vestiging en er werd al snel een enthousiaste ondernemer gevonden.

Op woensdag 15 november aanstaande zullen de deuren van PLUS Van Lokven opengaan in het voormalige supermarktpand van Jan Linders in Weert.