Plan voor woningbouw op locatie Odaschool Annendaal

Algemeen Economie Weert Reageer 2 min. leestijd
Odaschool/Buurthuis Boshoven vanaf de Burcht

Vorig jaar werd besloten om de onderwijsfaciliteiten in de wijk Boshoven samen te voegen tot één centrale onderwijslocatie, genaamd IKC Boshoven. Dit nieuwe schoolgebouw zal verrijzen op de hoek van de Meidoornstraat en de Anjelierstraat.

Na de voltooiing van dit nieuwe schoolgebouw komt de huidige locatie van de Odaschool, gelegen aan de Annendaal en de Ehrenstein, beschikbaar voor herontwikkeling. Het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels een projectopdracht opgesteld voor de realisatie van woningbouw op deze locatie.

Voorkeur voor ouderenhuisvesting

In de projectopdracht is aangegeven dat er een voorkeur is voor sociale huurwoningen, die geschikt zijn voor ouderenhuisvesting, en indien mogelijk met een gemeenschappelijke ruimte. Met onderzoekt in hoeverre dit overeenkomt met de wensen van Wonen Limburg.

Een stedenbouwkundige studie zal zich richten op de planning, ontwikkeling en vormgeving van het project, om te bepalen hoeveel appartementen/woningen er gebouwd kunnen worden. Daarnaast zal het bestemmingsplan/omgevingsplan moeten worden aangepast.

In de loop van 2026 beschikbaar

Volgens de planning van het IKC Boshoven-project zal deze locatie naar verwachting in de loop van 2026 beschikbaar komen voor herontwikkeling. Aangezien er nog veel procedures moeten worden doorlopen, wordt nu al begonnen met de voorbereidingen.

Maatschappelijk effect

Het maatschappelijke effect van deze ontwikkeling is dat oudere bewoners met een hulpvraag kunnen verhuizen naar moderne, goed geïsoleerde en technisch goed uitgeruste woningen die goed toegankelijk zijn. Dit biedt kansen voor bewoners uit de wijk en bevordert de leefbaarheid door gespreide bewoning (zowel mensen met als zonder hulpvraag). Dit stimuleert volgens de gemeente ook onderlinge ondersteuning en burenhulp.

Planning

Als alles volgens plan verloopt, zal de bouw naar verwachting medio 2026/2027 van start gaan. Echter, voordat dit kan gebeuren, moeten er nog enkele stappen worden doorlopen, waaronder het opstellen van een schetsontwerp, het ondertekenen van overeenkomsten, het vaststellen van het omgevingsplan, de verkoop van de grond, en het gereedmaken van de bouwlocatie door sloop en bouwrijp maken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie