Bassin: “Geen Stationsplein 2.0”

Het Bassin gaat op de schop. Hierover werd gisteravond gesproken tijdens de commissievergadering Ruimte in het stadhuis.

Het doel is om de doorstroming en de veiligheid van het verkeer op het Bassin te verbeteren. Zo wil men de doorstroming van fietsers versnellen en verbeteren door de cyclus van de verkeerslichteninstallatie te verkorten en door gescheiden fietspaden aan te leggen. Ook wil men de situatie op het dek van de Stadsbrug verbeteren zodat vanuit Rijkswaterstaat in Tilburg de bedientijd voor boten wordt verkort.

De afgelopen maanden is er onderzoek gedaan naar de verkeersstromen en de mogelijkheden die het plein heeft. Naast de verbeteringen voor het verkeer wil men het Bassin ook meer als visitekaartje laten fungeren. Zo wil men de omgeving rondom de Parkflat ook meer een park-achtige uitstraling geven. Zelfs aan het plaatsen van vlaggenmasten naast de Passantenhaven is gedacht.

Inmiddels is er een definitief ontwerp opgesteld. Dit ontwerp werd gisteren door fractieleden van de politieke partijen besproken. Het blijkt dat het plan nog teveel onduidelijkheden geeft. D66 meldt via twitter dat op verzoek van de gehele raadscommissie een werksessie wordt georganiseerd over alle details en pijnpunten.

De herinrichting is dus nog niet rijp voor behandeling door de gemeenteraad. “Het plan ziet er mooi uit, maar is het goed ontworpen? We willen geen stationsplein 2.0”, aldus D66. Ook de VVD wil het in één keer goed doen. Raadslid Joey Engelen reageert via twitter: “Er zijn teveel opmerkingen over de herinrichting van het Bassin. Het moet in één keer goed gaan”.

Ontwerp door Bureau Verbeek
Ontwerp door Bureau Verbeek