Joey Engelen stopt als raadslid

Met ingang van 22 februari zal Joey Engelen stoppen als VVD-raadslid in Weert. Vanwege een full-time functie in Rotterdam is het niet meer te combineren met het raadslidmaatschap.

Fractievoorzitter Gerrit van Buuren: “Dat Joey onze fractie zou gaan verlaten was niet echt een verrassing maar ik moet toch wennen aan het idee dat de activiteitenmotor van de VVD ons gaat verlaten. Vanaf het moment dat hij in 2014 werd gekozen was hij meer dan alleen betrokken. Hij spoorde ons als fractie altijd aan tot actief zijn, was creatief, had een groot netwerk binnen de VVD en heeft door middel van nieuwe ideeën een moderniseringsslag bij de VVD in Weert weten te realiseren.

Het was prettig om Joey in het team te hebben en ik denk nog vaak terug aan zijn oprechte stemverklaring aangaande het AZC. Authentieker dan dat kan het niet in de politiek.”

Engelen: “De afgelopen periode heb ik mij met veel liefde en plezier ingezet voor de gemeente Weert. Het was een hele eer om een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkelingen in onze prachtige stad!”

De VVD zal op een later moment bekend maken wie de opvolger zal zijn.