Voorleesontbijt een vroeg feestje

Plaats een reactie

Foto’s – Op woensdag 25 januari vond op vele scholen in Nederland het voorleesontbijt plaats. Op de scholen van Onderwijsstichting Eduquaat is het voorleesontbijt tevens het startsein van het jaarlijks leesbevorderingsproject.

Ook dit jaar willen de scholen deze gelegenheid aangrijpen om zoveel mogelijk kinderen aan het lezen te krijgen/houden. Lezen is leuk en leerzaam en krijgt ieder jaar extra aandacht middels het leesbevorderingstraject.

Het thema is dit jaar Leesfeest! Door iedere week een aantal keren te lezen worden er leesslingers gecreëerd en groeien deze wekelijks. Ouders van jongere kinderen worden gestimuleerd om voor te lezen. Bij het einde van het project in maart is iedere school geheel versierd met leesslingers.

Woensdag werd feestelijke dag voor de kinderen. Bij het gezellige voorleesontbijt kwamen prominente Weertenaren voorlezen. Burgemeester Heijmans verscheen bij OBS de Graswinkel aan de ontbijttafel. Op Brede School Markeent kenden ze een ‘prinsheerlijk’ voorleesontbijt. Naast de Rogstaekersprins kwam de Prins van de Verkusköp, de prins van de Beesterbolle en de prinses van Vreug of Laat voorlezen. De kinderen waren uitzinnig van vreugde door deze speciale ochtend.
[nggallery id=’4678′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie