Het aantal zogeheten vermogensdelicten in Weert is afgelopen jaar fors gedaald ten opzichte van het jaar 2015.

De politie, gemeente en coördinatoren van de buurt-Whatsapp-groepen in Weert kwamen dinsdagavond bij elkaar om de resultaten en ervaringen met elkaar uit te wisselen. De gemeente en de politie zijn trots en blij met de buurt-Whatsapp-groepen en de buurtpreventieteams die regelmatig door de wijk lopen. Inmiddels zijn 3600 Weertenaren lid van een Whatsapp-groep, zo meldt de politie via Facebook.

Ten opzichte van 2015 waren de volgende resultaten geboekt:
48 minder woninginbraken (179 in 2015)
112 minder fietsendiefstallen (360 in 2015)
29 minder auto-inbraken (184 in 2015)
6 minder inbraken in schuurtjes / kelderboxen (55 in 2015)

De politie wil de aantallen nog verder omlaag brengen en roemt de inzet van de burgers. Wil je ook lid worden van een buurt-Whatsapp waar buurtbewoners elkaar waarschuwen bij verdachte situaties? Neem dan contact op met de wijkraad.

8 REACTIES

 1. De politie is geïnstrueerd om de aangiftes te traineren, logisch dat er dan minder aangiftes zijn.
  Conclusie is dan dat het weer veiliger is geworden.
  Zo kloot men Frederik.

 2. Beste Gekkegraatje,

  Ik raad je aan om eens betrouwbare bronnen raad te plegen. Ga in gesprek met het Buurtpreventie Team en uw wijkagent! Vraag ons gerust waar we mee bezig zijn en wat we hebben bereikt. Mocht je het leuk vinden, dan ben je ook van harte welkom om mee te lopen!

  Aanmelden voor buurtpreventie kan via: [email protected]

  Nog een prettige dag!

 3. Het stemt mij gelukkig dat de komst van het asielzoekers centrum niet geleid heeft tot hogere aangifte van criminaliteit.
  de angst die velen daarvoor hadden lijkt ongegrond

 4. Natuurlijk niet, want wat die asielzoekers uitvreten wordt weer onder het tapijt geveegd. Dus als je elk artikel gaat gebruiken om mensen die ” anti- azc” te zijn uit de tent te lokken dan durf ik het gevecht wel met je aan….

Comments are closed.