Buurtpreventie loont

Het aantal zogeheten vermogensdelicten in Weert is afgelopen jaar fors gedaald ten opzichte van het jaar 2015.

De politie, gemeente en coördinatoren van de buurt-Whatsapp-groepen in Weert kwamen dinsdagavond bij elkaar om de resultaten en ervaringen met elkaar uit te wisselen. De gemeente en de politie zijn trots en blij met de buurt-Whatsapp-groepen en de buurtpreventieteams die regelmatig door de wijk lopen. Inmiddels zijn 3600 Weertenaren lid van een Whatsapp-groep, zo meldt de politie via Facebook.

Ten opzichte van 2015 waren de volgende resultaten geboekt:
48 minder woninginbraken (179 in 2015)
112 minder fietsendiefstallen (360 in 2015)
29 minder auto-inbraken (184 in 2015)
6 minder inbraken in schuurtjes / kelderboxen (55 in 2015)

De politie wil de aantallen nog verder omlaag brengen en roemt de inzet van de burgers. Wil je ook lid worden van een buurt-Whatsapp waar buurtbewoners elkaar waarschuwen bij verdachte situaties? Neem dan contact op met de wijkraad.