Bewoners van de Graaf Jacobstraat hebben met enige verbazing kennis genomen van hun opnieuw deels geasfalteerde straat.

Ondanks dat de omwonenden waren aangeschreven over de werkzaamheden had één van hen – door onbekende reden – verzuimd zijn of haar auto elders te parkeren. De aannemer sleept geen auto’s weg en dus werd er besloten om rondom de geparkeerde auto het asfalt te vervangen. En dat juist op de locatie waar nog een gat in het wegdek zit. Deze zit er nu dus nog steeds (zie ingezonden foto).

Een woordvoerster van de gemeente laat in een reactie weten dat de aannemer alsnog de resterende herstelwerkzaamheden moet uitvoeren. Deze keer zal men uit voorzorg het weggedeelte afzetten zodat er geen auto kan staan. Het oude stuk asfalt wordt alsnog vervangen.

Ingestuurde bijdrage

10 REACTIES

 1. Zou mooi zijn als het iemand is geweest die wist dat dit ging gebeuren. Ik weet niet of het met borden voldoende kenbaar was gemaakt want het kan zomaar iemand zijn geweest die daar niet woont maar zijn/haar auto daar parkeerde.

 2. Dat is niet de taak van de uitvoerder, bovendien mag hij volgens de wet niet aan andermans eigendommen komen.

  De gemeente moet zorgen voor een vrije werkplek, en we weten allemaal dat de gemeente Weert een handhavingsprobleem heeft behalve als het gaat over 5 minuten te laat komen tijdens het parkeren.

 3. Is niet het probleem van de aannemer hij kan niet anders dan erom heen werken. Hij mag niet aan andermans spullen komen de gemeente moet zorgen dat de werkplek vrij is.

  Door het falen van de gemeente moet de aannemer weer terug komen en kost het de belastingbetaler extra geld. Maar dat zijn we in Weert inmiddels wel gewent.

 4. Afslepen kan de gemeente Weert regelen. Is op de Sint Jozeflaan wel gebeurd. Waarom het nu niet lukt is wel duidelijk. De overgebleven ambtenaren liggen te slapen, de werkende ambtenaren zijn vertrokken naar elders. Het zinkende schip verlaten noemt men dit.
  De gemeente Weert had gewoon Duijts moeten bellen en het was geregeld. Nu kost dit een behoorlijke duit extra. Asfalt machine en frees moeten extra ter plaatse komen. Ik zou dit aftrekken van het salaris van de betrokken ambtenaren. Liggen slapen.
  verder valt me op dat asfalteren in deze periode (vorst in de nachten) niet ideaal is. Als men pech heeft kan men volgend jaar weer opnieuw asfalteren doordat het asfalt gaat brokkelen door de te snelle afkoeling. Weer liggen te slapen.
  Wordt tijd dat de verantwoordelijke opstapt. Dan denk ik vooral aan het opperhoofd van de afdeling.

Comments are closed.