Creatieve Industrie Meet-Up

Algemeen 1 reactie 2 min. leestijd

Foto’s – Donderdag vond in Theater de Huiskamer de eerste Weerter Creatieve Industrie Meet-Up plaats. Het werd een inspirerende avond vol inventieve ideeën om Weert (nog meer) op de kaart te zetten als creatieve stad.

Professionals op het gebied van cultuur en uit de creatieve industrie ontmoette elkaar in het theater. Er werd geluisterd naar sprekers en gebrainstormd door middel van de “durftevragen-methode”.

De redenen waarom de gemeente Weert de Creatieve Industrie Meet-up organiseerde waren divers. Men wil culturele spelers kennis laten maken met andere spelers in het veld, verbindingen leggen binnen de sector, ervoor zorgen dat iedereen weet wat er speelt en ontdekken wat de culturele ambities zijn.

‘Bestaat er in Weert animo voor het oprichten van een cultuurplatform, waarin mensen uit verschillende creatieve disciplines elkaar ontmoeten?’, was een vraag die aan bod komt. Een cultuurplatform is in veel steden een beproefd middel om het uiteindelijke doel: meer samenwerking en ondernemerschap, te realiseren. Het is tegelijk een denktank, een klankbord en een bindmiddel.

De spreker vroeg het publiek: ‘Is er behoefte aan meer samenwerking tussen culturele partners?’ Het publiek geeft een volmondig ‘ja’. De spreker: ‘Ja?! Nou, dan gaan we dat doen.’ En daarmee was de kous af, de sessie werd afgesloten. Maar men ging donderdag verder dan dat, want een ‘ja’ is niet het eind van het verhaal, maar pas het begin. Natuurlijk wordt het belang van samenwerking erkend, maar hoe gaat men die vormgeven? Wat is de meerwaarde van samenwerken en onderschrijft iedereen die? Aan het eind van de avond werd de input geconcretiseerd en werden tevens vervolgstappen gepland.

Weert heeft vol enthousiasme een volgende stap gezet om het culturele en creatieve aanbod van de stad te verbeteren.

[nggallery id=’4706′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie