Europese steun treinverbinding

Algemeen Belgie Economie Regio 18 reacties 1 min. leestijd

De Belgische minister van mobiliteit, François Bellot, gaat op zoek naar Europese subsidies voor twee grensoverschrijdende spoorprojecten. Dat heeft het kernkabinet donderdag beslist.

Eén van deze projecten betreft de elektrificatie tussen het Belgische Mol / Hamont en het Nederlandse Weert. “Door deze belangrijke stap komt de realisatie van de spoorprojecten een grote stap dichterbij”, benadrukt de Belgische minister. “Deze belangrijke verbinding wordt al lang bepleit door de reizigersorganisaties in Limburg voor wat betreft Mol-Hamont-Weert.” Ook vanuit de Nederlandse overheid is steun toegezegd voor de realisatie van een treinverbinding voor personenvervoer tussen België en Weert.

Concreet kreeg Bellot een mandaat om een subsidiedossier in te dienen bij de ‘Connecting Europe Facility’ van de Europese Commissie. Daardoor zou een deel van de kosten Europees gedragen worden. “Het niet-gesubsidieerde deel zal ten laste worden genomen op Belgisch niveau”, aldus nog Bellot.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
18 reacties