Controverse logo Partij voor Weert

11 reacties

Er is al enige tijd een controverse gaande over het logo van de Partij voor Weert (PvW). De gemeente Weert is inmiddels een procedure gestart tegen de partij omdat het logo teveel gelijkenissen toont met het gemeentewapen van de gemeente Weert.

De PvW peinst er niet over om hun logo te veranderen met als gevolg dat de rechter zich over de kwestie gaat buigen. Voor de PvW voelt het als een hetze tegen hen. Afgelopen week heeft de PvW bij de gemeente Weert een WOB-verzoek ingediend om opheldering te vragen over het gebruik van het logo in campagnemateriaal van de politieke beweging DUS Weert. Volgens de PvW gebruikt DUS ook het gemeente-logo in haar banieren. De PvW wil weten of er sprake is van ongelijke behandeling en DUS Weert gesommeerd is om te stoppen met het gebruik van het gemeentelijk logo.

De gemeente Weert heeft het WOB-verzoek in behandeling. De rechtbank zou overigens begin februari uitspraak doen over het gebruik van het gemeentelijk logo bij de PvW, maar de behandeling van die zaak is uitgesteld naar de maand juni.

Gemeentewapen Weert:
http://iwdg.nl/2l6YAqv

Logo Partij voor Weert:
http://iwdg.nl/2kv3eLC

Gemeentewapen in banier:
http://iwdg.nl/2kfmizd

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
11 reacties