D66 wil voedselbos in Weert

D66 wil ook een voedselbos in Weert. Na eerdere berichtgeving vanuit de provincie wilt de partij zich hiervoor sterk maken in Weert.

De provincie heeft als taakstelling om 2400 hectare nieuw natuur in de provincie te ontwikkelen. Hierbij wordt ook gedacht aan een voedselbos. Commissielid Tim Nijs: “Natuur en duurzaamheid zijn binnen onze partij belangrijke speerpunten. Een voedselbos brengt de natuur dichter bij de burger. Na het grote succes van de fruitbomenactie waar zich al meer dan 3000 burgers voor hebben opgegeven is de aanleg van een voedselbos een mooi vervolg”.

De partij wil graag dat het idee meegenomen gaat worden in de huidige besprekingen van uitvoeringsprojecten in het landelijk- en natuurgebied. Raadslid Erik Werps: ‘’Een voedselbos draagt bij aan de leef- en luchtkwaliteit in de gemeente. Een voedselbos is iets concreets. Het is geen label of groene woorden, maar het gaat nu om groene vingers en daden’’. De partij dient hiervoor aanstaande woensdag tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in.