Kamervragen over treinverbinding

Een wens van velen is dat tussen Antwerpen en Weert een treinverbinding komt voor personenvervoer. Na jaren van lobbyen en onderhandelen lijkt er schot in de zaak te komen, althans aan Belgische zijde. In Nederland wil het proces, ondanks toezeggingen vanuit politiek Den Haag, maar niet vlotten en dus worden er Kamervragen gesteld.

Afgelopen week ging wethouder Van Eersel in gesprek met twee Tweede Kamerleden. Bij de Wildenberg werd niet alleen de problematiek van de snelweg A2 besproken, maar ook de realisatie van de treinverbinding tussen Weert en België. Vorige week werd bekend dat de Belgische minister van mobiliteit, François Bellot, in Brussel om Europese steun had gevraagd. Het traject tussen Hamont en Weert moet eerst geëlektrificeerd worden en de Belgische minister heeft daar nu werk van gemaakt.

In Nederland geeft staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Sharon Dijksma, nog niet thuis. Reden voor de VVD-Kamerleden om vragen te stellen. Ze vragen zich af of de staatssecretaris op de hoogte is van de ontwikkelingen in België. Tevens willen ze weten wat het Rijk moet bijdragen om het spoor tussen België en Weert op orde te maken. Met de vragen willen ze het spoorproject in Den Haag onder de aandacht brengen in de hoop dat er schot in de zaak komt aan Nederlandse zijde.

Lees de vragen:
http://iwdg.nl/2ks4zlJ