Kick-off voor Jos

Foto’s – Jos Keersmaekers, geen onbekende in het Weerter land, heeft al jaren een droom. Een deelname aan de jaarlijkse HandbikeBattle. Een team Weertenaren heeft de krachten gebundeld en is een campagne gestart om Jos te helpen. Wethouder Gabriëls was maandag aanwezig bij een symbolische kick-off.

Jos Keersmaekers uit Weert (NL) leeft al ruim 22 jaar met een dwarslaesie. Ondanks dat hij met zijn fysieke gesteldheid in het dagelijks leven goed weet om te gaan blijft elke inspanning, groot of klein, een enorme uitdaging. Nu heeft hij zich ten doel gesteld tenminste één keer de immense Kaunertaler gletscher in Tirol te trotseren. Op 22 juni 2017 wil hij deelnemen aan de jaarlijkse HandbikeBattle.

Deze battle is een sportieve handbikewedstrijd voor handbiketeams van revalidatiecentra en individuele handbikers. Jos hoopt te kunnen deelnemen met Adelante on Wheels, het team van revalidatiecentrum Adelante uit Hoensbroek.

Handbiken
Handbiken is een sport die onder andere wordt beoefend door personen met een motorische beperking. Hierbij beweegt men zich voort in een handbike, een speciaal soort fiets waarvan de ‘pedalen’ (meestal) gelijkmatig worden voortbewogen door de armen.

Voor zijn deelname aan de HandbikeBattle en de training die hieraan voorafgaat behoort Jos een eigen handbike aan te schaffen. Voorlopig traint hij op een leenmodel. De aanschafprijs van een eigen handbike is ruim 10.000 euro. Helaas heeft Jos hier niet de middelen voor. Help Jos deze uitdaging aan te gaan en daarmee een voorbeeldfunctie te vervullen voor anderen met een dwarslaesie.

Jos op weg naar Kaunertal
Wethouder Gabriëls was aanwezig en verraste Jos met een bijdrage van maar liefst 1.800 euro, besteed via het Wmo-budget (Wet maatschappelijke ondersteuning). Gabriëls gaf aan het initiatief enorm te steunen en hoopte dat het bedrijfsleven zou volgen met meer donaties.

Draag je graag je steentje bij aan de droom van Jos? Steun hem met een donatie op rekeningnummer NL79 RABO 0198264984 op naam van Stichting Gaan voor Goud onder vermelding van ‘Handbike voor Jos’. Jos stelt het op prijs jouw contactgegevens te ontvangen om je persoonlijk te kunnen bedanken.

Meer informatie en de laatste tussenstand van donaties is te vinden op www.josopweg.nl.