‘Fun’ is belangrijk bij 40-jarige Lifestyle Vitae

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 5 min. leestijd

In 1983 startte John van Heel in de Langstraat in Weert op 80 vierkante meter fitnessschool Body Fit. In het begin had hij zo’n 40 leden. Nu, 40 jaar later, is de school uitgegroeid tot niet alleen een sport- maar ook een leefstijlinstituut van 1600 vierkante meter met meer dan 1850 leden. Sinds 2010 is deze gevestigd aan de Houtstraat en draagt de naam Lifestyle Vitae Leefstijlclub.

Fitness en aerobics

De voorloper van Lifestyle Vitae ontstond in 1983 toen John samen met een kameraad in de Langstraat, in het centrum van Weert, een ruimte huurde. Na drie maanden hield deze vriend het voor gezien en liet hij zich door John uitkopen. Niet veel later leerde John zijn huidige vrouw Regina kennen. Zij had interesse in aerobics en wilde hier les in gaan geven. Nadat John en Regina in Amsterdam een aerobicsopleiding bij Debbie Jenner hadden gevolgd (zij was in die tijd bekend als zangeres/danseres Doris D) werd de sportschool opgedeeld in een fitness- en een aerobicsgedeelte. Dat bleek een gouden zet: het ledenaantal van de sportstudio steeg binnen de kortste keren van 40 naar meer dan 250.

Wim van Vorstenbos

In de loop der jaren verhuisde de studio verschillende malen. De Langstraat werd verruild voor de Biest en vervolgens de Graafschap Hornelaan. Ook de activiteiten werden uitgebreid. Zo konden er onder andere ook spinning- en judolessen gevolgd worden. Voor deze laatste tak van sport voegde Wim van Vorstenbos zich in 1999 bij het bedrijf dat inmiddels de naam Vitae had gekregen. “Hij geeft nog steeds les ..”, zo vertelt John. “.. Dat is een icoon, een voorbeeld voor velen”.

Lifestyle

Enkele jaren later startten John en Regina Leefstijlclub.nl, een platform voor mensen die bewust gezonder willen leven. Niet alleen sporten en bewegen, maar ook de mensen bewust maken dat de manier van leven erg belangrijk is, kreeg binnen het bedrijf een belangrijkere plek. Toen Vitae in 2010 verhuisde naar de huidige locatie aan de Houtstraat werd aan de naam ‘Lifestyle’ toegevoegd; naast het aanbieden van sportactiviteiten ging het tweetal ook mensen coachen op het gebied van voeding, stressmanagement en slapen.

100 jaar

John zou van Weert graag een ‘Blue Zone’ maken. Dat zijn plekken waar veel mensen in goed gezondheid, zonder medicijnen of invaliditeit, ouder dan 100 jaar worden. “In 2012 zijn wij begonnen met het Platform Weert in Beweging om van Weert een gezondere leefplek te maken. Wij hebben drie kinderen. Als die mijn leeftijd hebben dan heeft negen van de tien mensen overgewicht of obesitas, dat is de voorspelling. Dat kan niet, daar moeten wij een stokje voor steken en daar moeten we preventief aan werken”.

Medewerkers zorgen voor fun

Het bedrijf is in de loop der jaren, als het gaat om medewerkers, ook flink gegroeid. Tegenwoordig werken er ruim 40 mensen. “Dat is de basis van het succes van de organisatie”, zo vertelt John. “Die zorgen voor de fun, die zorgen voor de kwaliteit”. In de loop der jaren is muziek en verlichting ook steeds belangrijker geworden. Het plezier waarmee de leden bij Lifestyle Vitae komen wordt mede bepaald door de beleving, aldus John. “Als je actief wilt leven moet het ook leuk zijn, dan moet het ‘fun’ zijn. De manier waarop de lessen gepresenteerd worden, hoe de begeleiding is, maar dat heeft ook te maken met de entourage”.

Opvolging

Inmiddels hebben ook twee van de drie kinderen van John en Regina hun intreden in het bedrijf gemaakt. “Onze jongste zoon doet het licht en geluid hier. Die zorgt ervoor dat dat allemaal en goede beleving heeft. Onze oudste zoon is trainer, personal trainer, docent .. Die zorgen er dus voor dat ons gedachtengoed, de beleving en onze activiteiten verder uit gaan groeien in de toekomst”.

In deze video vertelt John van Heel hoe het 40 jaar geleden allemaal begon en waarom hij destijds besloot om voor zichzelf te beginnen: https://youtu.be/S-PLWNLFn94.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie