Parkeerautomaat leeggeroofd

9 reacties

In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 februari is de betaalautomaat van de parkeergarage Muntgarage (onder Cwartier) in Weert vernield. Er is een onbekende hoeveelheid aan contant geld ontvreemd. Hiervan is aangifte gedaan bij de politie, zo meldt een woordvoerster van de gemeente Weert.

Op dit moment is daarom contant en met PIN betalen niet mogelijk. Betalen met pasparkeren of parkeerbundel werkt wel. Op vrijdagmiddag 10 februari staat er tijdelijk een vervangende betaalautomaat waarbij men met PIN, pasparkeren of parkeerbundel kan betalen. De betaalautomaat wordt zo spoedig mogelijk gerepareerd, zodat ook contant betalen weer mogelijk is.

De betaalautomaat is zodanig defect dat een ingrijpende reparatie noodzakelijk is. Op dinsdag en woensdag waren de slagbomen daarom buiten bedrijf gezet. Vanaf donderdag 9 februari werken de slagbomen weer.

Tijdelijk oplossing
De parkeergarage is op donderdag 9 februari alleen toegankelijk voor pashouders van pasparkeerders en voor houders van een parkeerbundel. Dit wordt met borden bij de ingang van de garage aangegeven.

Vrijdag 10 februari wordt er tijdelijk een vervangende betaalautomaat geplaatst. Vanaf vrijdagmiddag kan er weer door alle gebruikers worden geparkeerd, maar is er nog géén mogelijkheid om contant te betalen. Er kan dan alléén met PIN worden betaald of met pasparkeren/parkeerbundel. Bezoekers die tegen contante betaling willen parkeren, kunnen terecht op het parkeerdek Oud Gasthuisplein of het parkeerterrein Kasteelplein.

Uit coulance heeft Stadstoezicht de afgelopen dagen niet gehandhaafd op automobilisten die zonder kaartje in de garage stonden geparkeerd. Ook was de scanner voor kentekens was tijdelijk uitgeschakeld.

Reparatie
De reparatie van de huidige betaalautomaat vindt zo spoedig mogelijk plaats zodat er op korte termijn ook in de Muntgarage weer contant kan worden betaald. Wanneer de betaalautomaat weer wordt teruggeplaatst, is op dit moment nog niet bekend.

[nggallery id=’4726′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
9 reacties