In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 februari is de betaalautomaat van de parkeergarage Muntgarage (onder Cwartier) in Weert vernield. Er is een onbekende hoeveelheid aan contant geld ontvreemd. Hiervan is aangifte gedaan bij de politie, zo meldt een woordvoerster van de gemeente Weert.

Op dit moment is daarom contant en met PIN betalen niet mogelijk. Betalen met pasparkeren of parkeerbundel werkt wel. Op vrijdagmiddag 10 februari staat er tijdelijk een vervangende betaalautomaat waarbij men met PIN, pasparkeren of parkeerbundel kan betalen. De betaalautomaat wordt zo spoedig mogelijk gerepareerd, zodat ook contant betalen weer mogelijk is.

De betaalautomaat is zodanig defect dat een ingrijpende reparatie noodzakelijk is. Op dinsdag en woensdag waren de slagbomen daarom buiten bedrijf gezet. Vanaf donderdag 9 februari werken de slagbomen weer.

Tijdelijk oplossing
De parkeergarage is op donderdag 9 februari alleen toegankelijk voor pashouders van pasparkeerders en voor houders van een parkeerbundel. Dit wordt met borden bij de ingang van de garage aangegeven.

Vrijdag 10 februari wordt er tijdelijk een vervangende betaalautomaat geplaatst. Vanaf vrijdagmiddag kan er weer door alle gebruikers worden geparkeerd, maar is er nog géén mogelijkheid om contant te betalen. Er kan dan alléén met PIN worden betaald of met pasparkeren/parkeerbundel. Bezoekers die tegen contante betaling willen parkeren, kunnen terecht op het parkeerdek Oud Gasthuisplein of het parkeerterrein Kasteelplein.

Uit coulance heeft Stadstoezicht de afgelopen dagen niet gehandhaafd op automobilisten die zonder kaartje in de garage stonden geparkeerd. Ook was de scanner voor kentekens was tijdelijk uitgeschakeld.

Reparatie
De reparatie van de huidige betaalautomaat vindt zo spoedig mogelijk plaats zodat er op korte termijn ook in de Muntgarage weer contant kan worden betaald. Wanneer de betaalautomaat weer wordt teruggeplaatst, is op dit moment nog niet bekend.

9 REACTIES

 1. Zielig volk dat zoiets doet. Even daargelaten dat je van andermans spullen moet afblijven staat de veroorzaakte schade in geen verhouding tot wat er uit de automaat kan worden gehaald. Zelfde bij plof- en ramkraken. Veel mislukken maar er is dan ontzettend veel schade. En uiteindelijk moet al dit soort schade toch door ons worden betaald.

 2. Ongelofelijk. ZE krijgen alles open. En dat voor een paar euro’s. Gewoon zielig! Blijkbaar is NIETS inbraakveilig te maken. Misschien zou een extra camera, gericht op zulke “kluizen”, nuttig kunnen zijn.

 3. Volkomen mee eens. Maar toch: de inhoud van een geldautomaat bij een bank is afhankelijk van de locatie en moet je niet onderschatten. In een superdruk winkelcentrum (niet in Weert dus) kan de inhoud wel € 50000,- en meer zijn. Bovendien wordt er bijgevuld, als het nodig is.

 4. Dit valt niet goed te praten, en is te betreuren. Los van dit feit mag de raad en college eens wakker worden, en zich ernstig zorgen maken over het uitblijven van publiek dat binnenstad bezoekt. Ze proberen van alles uit de hoge hoed te toveren om binnenstad te revitaliseren, maar begin nu eens het progressieve besluit om de parkeertarieven in de binnenstad op te heffen. Dit zal een vliegwiel-effect hebben. En kom nu niet met het onzin argument dat het parkeren nog ze veel oplevert. Dit wil ik dan wel eens zien na aftrek van directe, maar zeker ook indirecte kosten.

 5. Beste Fall er zijn onderzoeken die aangeven dat het parkeertarief nauwelijks van belang is voor bezoek aan de de stad.
  wel de aantrekkelijkheid van de stad.
  opheffen van parkeergelden zullen dan helaas geen vliegwiel zijn

 6. Dan wil ik wel eens weten hoe die onderzoeken tot stand zijn gekomen. En ik wil ze graag inzien als ze openbaar zijn. Ik geloof er helemaal niets van.

 7. En waarom? Omdat er contant geld in zat. Wie gebruikt dat nog? Meteen mee stoppen. Iedereen heeft een pinpas/maestro/visa/mastercard/amex. Probleem opgelost.

Comments are closed.