Plaquette & serenade voor Vorst Jan

2 reacties

Foto’s – Vandaag wordt er met een lach en een traan afscheid genomen van de Rogstaekers-vorst Jan Stroek. Jan heeft 12 jaar als Vorst zich verdienstelijk ingezet voor de Stadsvastelaovendjvereniging van Weert. Hij vindt het tijd om het stokje over te dragen. De vastelaovendjvierders zijn Jan erg dankbaar en kwamen vandaag afscheid nemen tijdens een receptie op de Markt.

Bronzen plaquette

De deelnemers van de Rogstaekersoptocht hadden geld ingezameld om een blijvend cadeau te schenken aan Jan. Dit cadeau, een bronzen plaquette op de sokkel van het beeldje De Naas, werd dinsdag door Jan zelf onthuld. Dit beeldje staat op de Markt, tegenover de St. Martinuskerk, voor De SooS.

Serenade

En er was nog een grote verrassing voor Jan. Rond de klok van 15.30 uur werd de aftredend Vorst getrakteerd op een soort flashmob met heel veel muziekkapellen. Er kwamen ruim 150 muzikanten bij elkaar om een serenade te brengen onder begeleiding van Tjeu Snoek.

Bekijk een sfeerimpressie.
[nggallery id=’4802′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties