Van Gemert nieuw VVD-raadslid

5 reacties

Tijdens de raadsvergadering van 22 februari aanstaande wordt Thomas van Gemert (23) geïnstalleerd als raadslid voor de VVD in de gemeenteraad van Weert. Hij volgt in de raad Joey Engelen (25) op, die voor zijn werk naar Rotterdam is verhuisd.

Thomas van Gemert is werkzaam als promovendus op het gebied van macro-economie aan de Universiteit Maastricht. Tijdens de verkiezingen in 2014 stond hij op plaats 6 op de kieslijst van de VVD. Van Gemert is al sinds een paar jaar actief bij de partij: eerst als secretaris van het bestuur en later als commissielid-niet-raadslid in de raadscommissie Bedrijfsvoering & Inwoners en de Auditcommissie, waar de financiële stukken voor de gemeenteraad worden voorbesproken.

Van Gemert: “Ik heb erg veel zin om me te gaan inzetten voor de VVD in de gemeenteraad. Het is een lang gekoesterde wens die nu uitkomt. Ik ben al een aantal jaar actief binnen de partij, maar dit was vooral op de achtergrond. Het is geweldig dat ik nu ook op de voorgrond me kan inzetten en kan laten zien wat ik kan bereiken voor onze gemeente.” Fractievoorzitter Gerrit van Buuren is ook blij met de komst van Thomas van Gemert binnen de VVD-fractie. Van Buuren: “Wij vonden het allemaal erg jammer dat Joey Engelen onze fractie moest verlaten vanwege zijn werk in Rotterdam, maar we hebben er alle begrip voor. Het is natuurlijk wel fijn dat de zetel van Joey weer door een jong iemand ingevuld gaat worden, want dat houdt onze fractie scherp en jong van geest. Thomas heeft zich het afgelopen jaar al bewezen als een kundig commissielid en ik ben ervan overtuigd dat hij diezelfde kwaliteiten nu ook kan inzetten in de gemeenteraad.”

Binnen de raad wil Van Gemert graag zich inzetten voor een goed financieel en economisch beleid. “Afgelopen jaar heb ik samen met mijn collega fractielid Wendy van Eijk laten zien dat het mogelijk was voor de gemeente om slimmere financiële keuzes te maken, waardoor de OZB niet hoefde te stijgen”, aldus Van Gemert. “Als het aan ons ligt blijven we slimme keuzes maken, zodat de lasten voor onze inwoners ook de komende jaren niet hoeven te stijgen. Verder dienen we als raad het college aan te sturen op het maken van keuzes die de economische positie van Weert versterkt en zorgt voor meer banen in onze gemeente, zodat zoveel mogelijk mensen werk kunnen vinden in onze stad.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties