Dialoog toekomst statushouders

Algemeen 12 reacties 2 min. leestijd

Foto’s – “Op de vlucht naar een nieuwe toekomst” met deze titel vond er een bijeenkomst van Konnekt’os plaats bij de Kasteelhoeve De Grote Hegge in Thorn.

Het onderwerp bereikte een dialoog tussen enkele (ex)-vluchtelingen, 3 aanwezige gemeentes; (Weert, Maasgouw en Cranendonck), werkgevers en aanwezige ondernemers. Interessante en inspirerende gastsprekers vertelden over hun ervaringen met met statushouders. Burgemeester Jos Heijmans, Burgemeester Marga Vermue en Burgemeester Stef Strous waren aanwezig om te vertellen over wat de idealen zijn en waar lopen gemeenten tegenaan bij bemiddeling?

Onno Hoes belichtte het verhaal vanuit het COA toe. Ook kwamen er enkele statushouders zélf aan het woord: zij vertelden over hun ervaringen, dromen en ambities. Ze wilden vooral aan het werk in de vakgebieden waarin ze gespecialiseerd zijn, hoewel dit niet altijd mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een advocaat. Want voor een advocaat in Nederland zijn de wetten en regels anders zijn dan in bijvoorbeeld Syrië.

Tijdens de avond kwamen ook enkele werkgevers aan het woord die al ervaring hebben met statushouders een kans te bieden op de arbeidsmarkt, hierbij was algeheel bekend dat de Nederlandse taal erg belangrijk is voor een goede communicatie met het bedrijf en hun medewerkers.

Over Konnekt’os

Konnekt’os is een businessnetwerk, geïnitieerd door participatiebedrijven Westrom en Risse Groep, voor ondernemers en werkgevers in de arbeidsmarktregio Midden-Limburg. Het is een ontmoetingspunt voor organisaties die de kracht van MVO inzetten voor sociaal- economische groei. Partners van Konnekt’os bieden kansen aan talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze ontmoeten elkaar tijdens diverse evenementen waar ze kennis en inspiratie opdoen op het gebied van MVO, stellen hun netwerk open én creëren waarde met en voor elkaar.

Het partnerschap van Konnekt’os staat open voor alle ondernemers in de arbeidsmarktregio Midden-Limburg met MVO-ambities. voor meer informatie kijk op www.konnektos.nl.

[nggallery id=’4886′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
12 reacties