Ambulancepost op Kampershoek 2.0

112 Algemeen Politiek Uitgelicht 2 reacties 1 min. leestijd
Foto: Ambulancepost Kelpen-Oler - geopend in juli 2016

Ambulancezorg Limburg-Noord heeft het voornemen om een duurzame en moderne ambulancepost te realiseren op bedrijventerrein Kampershoek 2.0. Momenteel zijn de ambulances nog gestationeerd op Kampershoek, aan de overzijde van de Ringbaan-Noord.

De nieuwe locatie die men hiervoor op het oog heeft is de zuidwesthoek van het bedrijventerrein op de hoek van de Ringbaan-Noord en de Rakerstraat. De gemeente Weert geeft aan positief tegenover deze belangrijke ontwikkeling te staan. Echter omdat het bestemmingsplan een dergelijke ontwikkeling niet toestaat qua functie en bebouwingsregeling, dient een ruimtelijke procedure gevolgd te worden om dit initiatief mogelijk te maken.

Het pand waar de ambulances nu zijn gehuisvest is inmiddels verkocht (http://iwdg.nl/2nc5V4v). Dit pand voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen. De afgelopen maanden is Ambulancezorg Limburg-Noord op zoek gegaan naar een nieuwe geschikte locatie. Uiteindelijk werd een nieuwbouwlocatie op Kampershoek 2.0, vrijwel direct aan de Ringbaan-Noord, als meest geschikte optie verkozen.

Om de plannen te realiseren moet het bestemmingsplan worden herzien. Ook moet er een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Inmiddels zijn de procedures in gang gezet. De gemeenteraad zal uiteindelijk een beslissing moeten nemen over het initiatief. Men verwacht dat de gemeenteraad op 12 juli 2017 een besluit zal nemen tijdens de raadsvergadering.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties