Erkenning dialysecentrum Weerterbergen

1 reactie

Zowel de dialyseafdeling in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond als het dialysecentrum Weerterbergen in Weert, dat onderdeel is van het ziekenhuis, zijn HKZ gecertificeerd voor de geleverde kwaliteit van zorg. Daarmee toont het ziekenhuis aan dat de kwaliteit en veiligheid van de dialysecentra prima op orde is.

Kwaliteit en veiligheid

De jaarlijkse visitatie in het kader van deze certificering vond afgelopen week plaats. De dialysecentra van Laurentius hebben deze met goed gevolg doorlopen. HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) stelt kwaliteits- en veiligheidsnormen op voor een groot aantal branches in Zorg en Welzijn, waaronder dialysecentra. In 2015 werd het HKZ certificaat voor Laurentius voor de vierde achtereenvolgende maal vernieuwd. In 2018 staat weer een hercertificeringstraject op het programma.

Fietslabyrinth

Opnieuw goed nieuws dus voor de dialysepatiënten van Laurentius, die sinds begin deze maand ook gebruik kunnen maken van Fietslabyrint op de dialyse afdeling. Met behulp van interactieve fietstochten van Fietslabyrint kunnen nierpatiënten al fietsend hun dialysebehandeling ondergaan. Het fietsen biedt niet alleen een welkome, sportieve afleiding, maar zorgt er ook voor dat de behandeling beter verloopt. De fietsende patiënt heeft minder kans op kramp en andere vervelende bijverschijnselen die de behandeling met zich mee kan brengen. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door donaties van de Stichting Vrienden van Laurentius. Het voornemen is om Fietslabyrinth ook in Weerterbergen mogelijk te gaan maken.

10 jaar dialysecentrum Weerterbergen

Het dialysecentrum Weerterbergen bestaat deze maand 10 jaar. Patiënten uit de regio Weert of omgeving en dialyse patiënten die op vakantie zijn in de regio Midden-Limburg zijn van harte welkom om in het centrum te dialyseren. Het dialysecentrum ligt op het terrein van het Roompot vakantiepark Weerterbergen, een ruim opgezet vakantiepark in een bosrijke omgeving. Het centrum is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 07.30 tot 15.30 uur gedurende het gehele jaar.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie