Op zaterdag 25 maart vindt weer de ‘Landelijke Opschoondag’ plaats. Op deze dag gaan overal in het land gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen en vrijwilligers samen de straat op om zwerfafval aan te pakken.

Ook in Weert zal het Super Trash Team tijdens de landelijke opschoondag de handen uit de mouwen steken. Deze actie zal worden georganiseerd in het IJzeren Man gebied in Weert, van 14:00 tot 17:00 uur. Deelnemers kunnen zich verzamelen op de parkeerplaats ter hoogte van zwembad de IJzeren Man.

Het wordt op prijs gesteld als deelnemers laten weten dat ze aanwezig zullen zijn. Dit om te zorgen voor een duidelijk beeld van het aantal deelnemers. Link evenement: https://www.facebook.com/events/641333776059348/.

Veiliger en vriendelijker

De Landelijke Opschoondag heeft als doel om heel Nederland enthousiast te maken om te zorgen voor een schone leefomgeving. In een land zonder zwerfafval is het namelijk prettig leven: een schone omgeving voelt veiliger en maakt mensen vriendelijker.

Over Super Trash Team Weert

Super Trash Team Weert is een burgerinitiatief en richt zich op het bestrijden van zwerfafval in de gemeente Weert. Om dat doel te bereiken zal het team enthousiaste mensen aantrekken en periodiek opschoonacties organiseren in diverse plekken binnen de gemeente.