Grote opknapbeurt Weerterbergen

Keuken villa Weerterbergen
Foto: een kijkje in de keuken bij Roompot Weerterbergen

Foto’s – Er wordt momenteel flink geïnvesteerd in de vernieuwing van vakantiepark de Weerterbergen in Weert. Roompot is onlangs begonnen met het opknappen van 21 villa’s. Later dit jaar worden ook de eerste bungalows aangepakt. Het grote renovatieproject wordt in fases uitgevoerd.

Het vakantiepark aan de Trancheeweg telt zo’n 500 bungalows en 43 villa’s. De villa’s bestaan inmiddels 10 jaar en zijn privé-eigendom van een aantal particuliere eigenaren. De villa’s worden verhuurd via de Roompot aan gasten. Het contract met de eigenaren verliep en daarmee ontstond de gelegenheid om de villa’s te renoveren. Er werd door Roompot een ‘restyle-plan’ voorgesteld en dat werd positief ontvangen door de eigenaren. Men kon snel overgaan tot renovatie en inmiddels zijn de werkzaamheden gestart.

Volledig gestript

De restyle houdt in dat de villa’s volledig worden gestript. Werkelijk alles wordt vervangen: van het meubilair, de bedden, keuken, badkamer tot de vloer en de gordijnen. Tevens wordt de woning helemaal opnieuw geschilderd. Vanaf deze week worden ook 48 bungalows, die eigendom zijn van Roompot, gerenoveerd. De bedoeling is dat het eerste deel van het renovatieproject voor 1 juli klaar is, na de zomer (medio september) zullen in fases ook alle andere bungalows op dezelfde wijze heringericht en gerenoveerd worden. De gehele operatie zal 5 jaar in beslag nemen.

Nieuwe eigenaar investeert

In augustus 2016 kwam vakantiepark de Weerterbergen in Franse handen. De Franse investeringsbedrijf PAI Partners had Roompot overgenomen van Gilde Buy Out Partners en BNP Paribas Fortis. De nieuwe eigenaar zei toe te willen investeren in de Roompot-parken. Dat gebeurt dus ook. Dankzij de Fransen is er budget beschikbaar voor de renovatie van de vakantiewoningen. Daarnaast zullen er ook aanpassingen worden gedaan aan het exterieur van het park. Denk hierbij het egaliseren van de parkeerplaats, aanpassing van routing en nieuw terrasmeubilair in en rondom de verschillende horecagelegenheden op het park.

Sinds 3 jaar is er een nieuwe directie binnen Roompot. Ze hanteren een ander beleid dan hun voorgangers. Hun doelstelling is om bestaande parken beter te onderhouden. Bij de renovatie zijn ook lokale bedrijven betrokken. Middels een aanbesteding hebben Meulen Bouwbedrijf en Bouwbedrijf Teng Wijen de renovatieopdracht binnengehaald.

[nggallery id=’4836′]